Live Live

Bewonersplatform windmolens voor het eerst bijeen

Gepubliceerd: Dinsdag 29 oktober 2019 17:29

Bewonersplatform windmolens voor het eerst bijeen

Met de Provincie Zuid-Holland is afgesproken dat er minimaal 18 MW aan windturbines gerealiseerd moet worden,

Nissewaard - Maandagavond 28 oktober is het bewonersplatform voor de realisatie van het windpark Brielse Maasdijk - Hartel Oost voor het eerst bijeen geweest in het stadhuis in Spijkenisse. Ruim 50 omwonenden hadden zich begin juli tijdens de inloopavonden in Geervliet en Spijkenisse opgeven, om deel te nemen aan het platform. Maandagavond is het bewonersplatform ook daadwerkelijk geformeerd.

Participeren
Wethouder Bal trapte de avond af en benadrukte het belang van het bewonersplatform: “Het is van belang de plaatsing van dit windpark zo goed mogelijk samen met de bewoners te realiseren. Het is daarom belangrijk dat u als bewoner hierin kunt participeren en in dit project mee kan praten.”

Locatie
Met de Provincie Zuid-Holland is afgesproken dat er minimaal 18 MW aan windturbines gerealiseerd moet worden in het gebied van de Brielse Maasdijk -Hartel Oost. Tijdens de inloopavonden in juli zijn de bewoners al geïnformeerd waar deze windturbines ongeveer geplaatst gaan worden. Naar de exacte locatie wordt op dit moment nog onderzoek gedaan.

Inzet bewoners
Tijdens de bijeenkomst van gisteravond zijn de belangstellenden verder geïnformeerd over het participatieproces van het windpark, hoe ze in het bewonersplatform en in de omgevingsraad mee kunnen praten en welke inzet dit van de bewoners vraagt. Het bewonersplatform komt tot aan de realisatie van het windpark ongeveer vijf keer per jaar bij elkaar. Daarnaast organiseert de gemeente Nissewaard tijdens het hele besluitvormingsproces inloopavonden en houdt de inwoners op de hoogte over de voortgang van het project. Dat gebeurt onder andere via nieuwsbrieven.

Deel deze pagina: