Live Live

Bibliotheek de Boekenberg wederom gecertificeerd!

Woensdag 09 maart 2022 15:43

Bibliotheek de Boekenberg wederom gecertificeerd!

De auditoren waren erg te spreken over de toekomstbestendigheid van de bibliotheek.

Spijkenisse - Bibliotheek de Boekenberg heeft wederom het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheek, Cultuur en Taal (CBCT). “De Boekenberg is ambitieus waar het gaat om echt een slag te maken naar een maatschappelijke bibliotheek. En niet alleen op papier maar ook in klinkende resultaten.” zo luidt het eindrapport van de auditoren.

Landelijk zijn er kwaliteitsnormen opgesteld waaraan iedere openbare bibliotheek moet voldoen. De bibliotheek scoorde op alle onderdelen goed, op een aantal punten zelfs zeer goed. Hierdoor mag Bibliotheek de Boekenberg zich opnieuw officieel openbare bibliotheek blijven noemen en partner zijn in het landelijk netwerk van openbare bibliotheken. Het certificaat is vier jaar geldig.

De auditoren waren erg te spreken over de toekomstbestendigheid van de bibliotheek: “De Boekenberg is ambitieus waar het gaat om echt een slag te maken naar een maatschappelijke bibliotheek. En niet alleen op papier maar ook in klinkende resultaten. De ingezette weg biedt vertrouwen voor de toekomst. Door de juiste samenwerkingen en diensten weet de Boekenberg doelgroepen te bereiken voor wie toegang tot de bibliotheek of tot lezen en schrijven in het algemeen minder vanzelfsprekend is.”

Voor de bibliotheek staan er nog wel wat aandachtspunten in het eindrapport waar de komende tijd aan gewerkt moet worden. Verbeteringen op het gebied van de dienstverlening en de interne werkstructuren zijn punten die altijd hoog op de agenda staan. De verbeterpunten zijn goed in kaart gebracht door het rapport waardoor de Boekenberg effectief kan professionaliseren.

“Met trots delen wij weer mee het kwaliteitscertificaat ruim behaald te hebben. Onze medewerkers en ruim 180 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om een zo goed mogelijke service te bieden aan de inwoners van Nissewaard. Dat kan zijn door hen te helpen met het vinden van boeken, maar ook door ondersteuning te bieden bij taal- en computervragen. Zo kunnen inwoners hun basisvaardigheden verbeteren en zijn er volop mogelijkheden om te werken aan persoonlijke groei. Dat past bij de brede maatschappelijke bibliotheek die we willen zijn.” zo vertelt bibliotheekdirecteur Victor Thissen.

Deel deze pagina: