Live Live

Bijzondere ontmoetingen tijdens Prokkelstage

Gepubliceerd: Zaterdag 08 juni 2019 09:50

Bijzondere ontmoetingen tijdens Prokkelstage

Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking.

Hellevoetsluis - Op donderdag 6 juni was het drukker dan anders in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Want tijdens de Nationale Prokkelstagedag liepen negen inwoners van Voorne-Putten met een verstandelijke beperking stage bij de gemeente.

Zij maakten kennis met verschillende werkzaamheden die in en om het gemeentehuis plaatsvinden. Zo keken zij onder andere mee met de havenmeester en hielpen mee om de sluizen en bruggen te bedienen. Ze liepen een rondje met de BOA’s, maakten de lunch klaar in de kantine, namen bestellingen op en gingen in de raadzaal in gesprek met de burgemeester en wethouders. Als afsluiting konden de stagiaires met z’n allen ervaren wat er bij komt kijken om een huwelijk te voltrekken.

Het was voor iedereen die bij deze stage betrokken was een bijzondere, leerzame en vooral ook gezellige dag.

Zomaar een paar reacties van de stagiaires: ‘Keigaaf om bij de gemeente te werken! Ik ben zelfs op het dak geweest en had een mooi uitzicht. Ik vond het heel spannend om de mensen bij de balie te woord te staan. Leuk om met de Boa’s en de politie op stap te zijn.’

Wethouder Hans van der Velde: ‘Mooi om te zien hoe enthousiast iedereen vandaag was om aan de slag te gaan. Volgens mij kan ik wel stellen dat we vandaag veel van en over elkaar hebben geleerd!’

Voor gemeente Hellevoetsluis was dit de eerste keer dat de Prokkelstage in het gemeentehuis plaatsvond. Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking. Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken. Samen werken en zo elkaars mogelijkheden ontdekken. Dat is waar Prokkelen om draait!

Ook een keer een Prokkelstage organiseren? Kijk op www.prokkel.nl

Deel deze pagina: