Live Live

Binnenstad via water nu goed bereikbaar

Gepubliceerd: Zaterdag 04 juni 2022 14:06

Binnenstad via water nu goed bereikbaar

In maar liefst twee maanden tijd is deze aanlegsteiger nabij de Molenbrug bij café Dixie gerealiseerd door Wallaard Noordeloos.

Brielle - Vrijdag hebben wethouder Robert van der Kooi en Martijn Hamerslag, voorzitter van de Landschapstafel, een bezoek aan de aanlegsteiger de Veerhaven gebracht. 

Sinds vrijdag 6 mei doet de fluisterboot van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten elke eerste vrijdag van de maand de Brielse haven aan. Daarnaast zal Watersportcentrum Brielle rondvaarten gaan organiseren in de zomer. Op dit moment ligt er een historisch vrachtschip welke te bezichtigen is. De nieuwe steiger loopt vanaf de Molenbrug tot net om de hoek van het Maarland en sluit aan op de bestaande vlonder.

De aanlegsteiger heeft een mooie plek gekregen aan de prachtige, historische haven van Brielle. Op het scharnierpunt van de haven ontmoeten de stad en het water van het Brielse Meer elkaar. Bewoners, ondernemers en bezoekers gaan veel plezier beleven aan deze - voor iedereen toegankelijke - steiger. Door een flauwe hellingbaan is de steiger ook rolstoeltoegankelijk en geschikt is voor passagiers met een fiets, rollator of kinderwagen.

Wethouder Robert van der Kooi: “De nieuwe aanlegplaats is goed nieuws voor bezoekers die over het water Brielle binnenkomen. Zij kunnen Brielle vanaf het water beleven, genieten van het Brielse Meer en de omgeving en via de nieuwe steiger direct de binnenstad bezoeken”.

De steiger is uitgevoerd in hout met stalen relingen in de Briels groene kleur. Dit is dezelfde kleur als de huidige lantaarnpalen in de gemeente. Op de vlonder komen houten banken met zicht op de haven. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de bestaande, pas opgeknapte meerpalen goed zichtbaar blijven. Op de kade komen fietsnietjes en is de bestrating vernieuwd. Het ontwerp voor de Veerhaven is samen met o.a. de leden van de klankbordgroep binnenstad- en havenvisie uitgewerkt. De uitvoering van het project is mede mogelijk gemaakt met steun vanuit de Provincie Zuid-Holland en de Landschapstafel Voorne-Putten.

Meer informatie over de Veerhaven is te vinden op: www.brielle.nl/veerhaven

Foto: Niels Braal

Deel deze pagina: