Live Live

Blauwalgen rukken op in onze regio!

Gepubliceerd: Vrijdag 07 juni 2019 09:39

Blauwalgen rukken op in onze regio!

Indien u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid.

Oostvoorne/ Brielle - Al sinds woensdag 22 mei is er een negatief zwemadvies van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg aan de Noordzijde en de Zuidzijde van het Oostvoornse Meer. Er is nu een nieuw negatief zwemadvies bijgekomen in onze regio en wel bij Brielse Meer Camping de Krabbeplaat.


Bij Brielse Meer Camping de Meeuw en Brielse Meer buitenstrand bij Camping de Meeuw is sinds donderdag een waarschuwing voor de aanwezigheid van blauwalgen van kracht.

Indien u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Deel deze pagina: