Live Live

Blauwe Vlag wappert in Voorne aan Zee

Vrijdag 12 mei 2023 10:05

Blauwe Vlag wappert in Voorne aan Zee

Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag hét symbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

Voorne aan Zee - Het Badstrand van Rockanje én het Quackstrand Hellevoetsluis mogen de felbegeerde Blauwe Vlag weer laten wapperen. Ook maar liefst vier havens uit de gemeente Voorne aan Zee mogen Blauwe Vlag hijsen. Wethouder Aart Jan Spoon van Recreatie en Toerisme hees op donderdag 10 mei trots de vlag in top bij de entree van Rockanje.

Wethouder Aart jan Spoon: “Ik ben heel trots dat gemeente Voorne aan Zee de Blauwe Vlag opnieuw mag voeren. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag hét symbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. Het is een erkenning voor de inspanningen die wij als kustgemeente samen met onze inwoners, jachthavens en organisaties leveren om een hoogwaardige duurzame toeristische bestemming te zijn en te blijven.”

Jachthavens

Jachthaven Geijsman in Oostvoorne en jachthavens WSV Haringvliet, Marina Cape Helius en Watersportvereniging Haringvliet Kanaalhaven in Hellevoetsluis hebben ook de Blauwe Vlag behaald.

Blauwe Vlag De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Ieder jaar wordt opnieuw bekeken of de gebieden aan de eisen voldoen. De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale natuur- en milieuorganisatie.

Deel deze pagina: