Live Live

Bloemen en chocolade voor 100-jarige

Donderdag 25 januari 2024 12:38

Bloemen en chocolade voor 100-jarige

Rockanje - Burgemeester Peter Rehwinkel bezocht de 100-jarige Wim Langendoen maandagmiddag in zijn woning in ‘Stuifakkers’.

Op zondag 21 januari mocht Willem Dirk (Wim) Langendoen zijn 100e verjaardag vieren. Burgemeester Peter Rehwinkel bezocht hem maandagmiddag in zijn woning in ‘Stuifakkers’ om hem te feliciteren namens de gemeente Voorne aan Zee.

Wim is geboren en getogen in Rockanje. Zijn grootvader had een tuindersbedrijf aan de Vleerdamsedijk in Rockanje, dat Wim later overnam en tot aan zijn pensioen heeft gerund.

Wim is nog zeer helder van geest en sinds vorig jaar schrijft hij veel: ‘Ik bedacht ineens, voor het niet meer gaat, om herinneringen op te gaan schrijven. Mijn handen zijn nu nog goed en mijn verstand ook. Ik ben dus op gaan schrijven wat ik allemaal meegemaakt heb, ook in de oorlog.

‘s Nachts op bed lig ik vaak een uurtje wakker en is het net alsof er dan een film gaat draaien in mijn hoofd. Dat is dan zo helder en duidelijk dat ik het de volgende dag op kan schrijven. Ik heb inmiddels een map vol met schrijfsels en schrijf nu elke dag. Voorlopig hoop ik het leven en mijn schrijven nog wel een paar jaar vol te houden! Ik ga in ieder geval mijn best doen!’

Foto: MdN

Deel deze pagina: