Live Live

Bob Braber ontvangt extra ‘Ereprijs Westvoorne 2021’

Gepubliceerd: Zondag 07 februari 2021 09:02

Bob Braber ontvangt extra ‘Ereprijs Westvoorne 2021’

De 80e verjaardag van de heer Braber kreeg door de onderscheiding echt een zilveren randje.

De gemeente Westvoorne heeft besloten bij wijze van uitzondering een extra Ereprijs Westvoorne uit te reiken aan iemand die zich op zeer bijzondere wijze heeft ingezet voor de Westvoornse samenleving. Op 6 februari reikte burgemeester Peter de Jong deze gemeentelijke onderscheiding uit aan Bob Braber. De heer Braber ontving deze prijs o.a. vanwege zijn grote inzet voor de Wielerronde van Oostvoorne.

Profwielerronde Oostvoorne

Al 45 jaar is de heer Braber de drijvende kracht achter de Wielerronde Oostvoorne. Het profcriterium is een begrip en heeft uitstraling tot ver buiten de regio Rotterdam-Rijnmond. Het lukt hem steeds weer om bekende wielrenners naar Oostvoorne te trekken. Met zijn enorme inzet is hij het boegbeeld van de ronde.

Grote inzet voor Westvoorne

Daarnaast zette de heer Braber zich al het grootste gedeelte van zijn leven vrijwillig in voor de lokale gemeenschap. Hij bekleedde vele bestuursfuncties en voerde vrijwilligerswerkzaamheden uit, onder meer voor de Zakenliedenvereniging Oostvoorne, Voetbalvereniging Rockanje, Vereniging Landelijke Organisatoren Wielerwedstijden en de Protestantse gemeente in Oostvoorne. Verder was hij raadslid en initiatiefnemer voor de herbouw van Koepel Zeeburg.

80e verjaardag

Op zijn 80e verjaardag werd de heer Braber verrast door zijn kinderen met een drive-through. Burgemeester De Jong was één van de onverwachte gasten en nam een bijzonder cadeau mee. De burgemeester had deze welverdiende extra Ereprijs Westvoorne graag uitgereikt aan de heer Braber tijdens zijn laatste wielerronde als voorzitter in 2020. Maar door het coronavirus ging deze niet door. Of de editie van 2021 wel doorgaat, is nog niet zeker. De verjaardag van de heer Braber kreeg door de onderscheiding wel een zilveren randje.

Bijzondere bijdrage

Kent u iemand die in aanmerking komt voor de Ereprijs Westvoorne of de Kleine Ereprijs, dan kunt u deze persoon voorstellen bij de gemeente Westvoorne. Neem daarvoor contact op met Marianne de Groot-Verhoeff via telefoonnummer (0181) 40 80 75 of stuur een e-mail naar ma.degroot@westvoorne.nl.

Deel deze pagina: