Live Live

Boccia met Boerenkool van Stichting Je eigen Pad

Dinsdag 19 maart 2024 15:08

Boccia met Boerenkool van Stichting Je eigen Pad

Vierpolders - Met klinkende namen zoals de Wandelaars, Zapp, Betty Serveert, Malle meiden, enz. namen de deelnemers deel aan de strijd.

Afgelopen weekend organiseerde Sportstichting Je eigen Pad de 8e editie van Boccia met Boerenkool. Boccia is een soort jeu-de-boules die je binnen kunt spelen. Alle spelers zitten op een stoel, zodat iedereen gelijk is, ongeacht of je een stoel nodig hebt omdat je het lastig vindt om te blijven staan of niet. De Boerenkool staat voor de stamppotten met verschillende smaken die ze na afloop met elkaar gaan eten.

Dit keer konden de teams zichzelf van tevoren aanmelden, in tegenstelling tot andere edities, waar de teams terplekke ontstonden door de aanwezige deelnemers. Met klinkende namen zoals de Wandelaars, Zapp, Betty Serveert, Malle meiden, enz. namen de deelnemers deel aan de strijd. Dat er op scherp werd gespeeld bleek wel uit het feit dat sommige teams zelfs een eigengemaakt teamshirt hadden! In de finale speelden de poulewinnaars tegen elkaar, deze keer de Verstekelingen tegen de Pullekjes.

Deze finale werd gewonnen met 11-5 door de Verstekelingen, bestaande uit Rina Langendoen en Lena de Kramer. Genietend van de stamppotten en elkaars sterke verhalen werd de dag afgesloten en ging iedereen opgetogen weer naar huis. Deze editie was de laatste van dit (winter-) seizoen, er zijn al plannen voor volgend seizoen. Wilt u ook kennis maken met deze leuke en lekkere activiteit of op de hoogte worden gehouden? Informeer dan bij pia@jeeigenpad.nl of bel 06 11025353.

Deel deze pagina: