Live Live

Boekje over geschiedenis ouderenzorg gepresenteerd

Maandag 19 juni 2023 13:06

Boekje over geschiedenis ouderenzorg gepresenteerd

Het boekje ‘Fundament met toekomst’ is gemaakt voor de bewoners en personeelsleden van Catharina thuis op Voorne.

Brielle - Tijdens zijn afscheid als directeur-bestuurder van Catharina thuis op Voorne heeft Hans Biezemans het eerste exemplaar van het boekje ‘Fundament met toekomst, ruim zeven eeuwen ouderenzorg op Voorne’ in ontvangst genomen.

Het boekje is een uitgave van de Stichting Vrienden van het Catharina Gasthuis. Het was dan ook een van de bestuursleden van de stichting, secretaris Greetje van Leen, die het eerste exemplaar aan Biezemans overhandigde.

“Onze stichting is 24 jaar geleden opgericht om het welzijn van de bewoners van het Catharina Gasthuis te bevorderen. Daarnaast dragen wij de Catharina Stichting, thans Catharina thuis op Voorne, een warm hart toe. Naast dat wij mede invulling geven aan het welzijn van de bewoners, vragen wij ook aandacht voor de geschiedenis van Catharina thuis op Voorne”, aldus Van Leen.

Die geschiedenis gaat 730 jaar terug. Het Catharina Gasthuis is immers gesticht in 1293. De rijke geschiedenis, ook van De Leemgaarde in Oostvoorne en Swinshoek in Rockanje, is in het rijk geïllustreerde boekje vastgelegd.

‘Fundament met toekomst’ is een geactualiseerde heruitgave. De Stichting Vrienden van het Catharina Gasthuis nam het initiatief voor deze nieuwe druk vanwege het twintigjarig bestaan. De overhandiging van het eerste exemplaar zou plaatsvinden ter gelegenheid van de officiële opening van Het Prinsenkwartier in 2020. Door de coronapandemie ging die festiviteit echter niet door.

Dit gebeurde op dinsdag 13 juni alsnog tijdens de feestelijke opening van de beleeftuin achter het Catharina Gasthuis, tevens afscheid van Hans Biezemans als directeur-bestuurder van Catharina thuis op Voorne.

‘Fundament met toekomst’ is gemaakt voor de bewoners en personeelsleden van Catharina thuis op Voorne. Zij hebben inmiddels een exemplaar ontvangen.

Voor andere belangstellenden is het boekje te verkrijgen via de Vrienden v/h Catharina Gasthuis: email; vriendenvancatharinagasthuis@gmail.com; telnr. 0611461574, Arie Meyboom voorzitter van de Vriendenstichting.

Deel deze pagina: