Live Live

Boerenboeldag

Gepubliceerd: Maandag 22 juli 2019 21:27

Boerenboeldag

Het ’topstuk’ dit jaar is een litho van Jan Toorop: ‘de mijnwerker’, die hij maakte tijdens een bezoek aan Zuid-Limburg in 1915.

Rockanje - De Historische Vereniging Westelijk Voorne organiseert zaterdag 27 juli op het terrein van Openluchtmuseum De Duinhuisjes weer de traditionele Boerenboeldag. Elk jaar opnieuw is deze openluchtveiling een van de gezelligste en drukstbezochte museumdagen.

Vanaf 13.00 uur kan het publiek de bijzondere collectie voorwerpen uit grootmoeders tijd en brocante die onder de hamer gaat, bekijken. De veiling start om 14.00 uur.

Veilingmeester Herman Zoetemeijer - zoals altijd met bolhoed - zal op humoristische wijze ongeveer 70 voorwerpen onder de aandacht van het publiek brengen. De opbrengst van de Boerenboeldag komt geheel ten goede aan het onderhoud van het Openluchtmuseum. De vele vaste bezoekers van de Boeldag mogen weer rekenen op een gevarieerd aanbod.

Het ’topstuk’ dit jaar is een litho van Jan Toorop: ‘de mijnwerker’, Jan Toorop maakte de tekening van de mijnwerker tijdens een bezoek aan Zuid-Limburg in de eerste week van juni 1915. Een crayontekening van een steenkoolhakkende mijnwerker in een flauw verlichte mijnschacht.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes ligt aan de Duinstraat 18 te Rockanje (nabij de Tenellaplas), geopend tijdens de weekenden van 13.30 tot 16.30 uur, de toegang bedraagt € 3,00 p.p. Tijdens de zomervakantie zijn we ook op de woensdagmiddag geopend.

Kijk op www.hvwv.nl voor overige informatie en evenementen.

Deel deze pagina: