Live Live

Boom van Bewustwording bij Ruïne Ravesteyn

Woensdag 03 mei 2023 09:57

Boom van Bewustwording bij Ruïne Ravesteyn

De Boom van Bewustwording is een van de zes werken van Zwagerman die te zien zijn tijdens de expositie in Beeldentuin Ravesteyn.

Heenvliet - Waar sta je? Wat heb je meegemaakt om hier te komen? Ben je goed geworteld? En krijgen je takken de ruimte om zich te spreiden? Met het kunstwerk de ‘Boom van Bewustwording’ daagt staalkunstenaar Joost Zwagerman je uit om over deze vragen na te denken. De boom van roestvast staal is van 12 mei tot en met 4 juni te zien tijdens de expositie Beeldentuin Ravesteyn bij Ruïne Ravesteyn in Heenvliet.

De Boom van Bewustwording is het nieuwste werk van Joost Zwagerman, afkomstig uit het Noord-Hollandse Nederhorst den Berg.

De stam, de takken en de twijgen zijn opgebouwd uit drie vlakken, die je een reflectie laten zien van jezelf en je omgeving. Het hoogglans roestvast staal werkt als een spiegel.

Moment van reflectie
Zwagerman: “De boom staat symbool voor het leven. Hoe groot of klein een boom ook is, hij zorgt ervoor dat hij stevig staat. De organische vormen van de takken en twijgen weerspiegelen de veerkracht van de boom. Ze laten zien welke keuzes hij heeft gemaakt om te groeien naar het licht, om te overleven. Met mijn kunstwerk gun ik de kijker een moment van reflectie. Ik hoop dat hij met een glimlach naar zijn spiegelbeeld kan kijken.”

Expositie Beeldentuin Ravesteyn
De Boom van Bewustwording is een van de zes werken van Zwagerman die te zien zijn tijdens de expositie in Beeldentuin Ravesteyn. Meer dan twintig kunstenaars exposeren van vrijdag 12 mei tot en met zondag 4 juni in de tuin van Ruïne Ravesteyn in Heenvliet. De tuin is geopend op donderdagen tot en met zondagen.

Over Joost Zwagerman
In 1996 begint Zwagerman (1970) als zelfstandig staalvormgever. Hij uit zijn creativiteit in design en maatwerk in metaal en reststaal. Samenwerkingsprojecten met kunstenaars wakkeren zijn artistieke passie verder aan. Uiteindelijk heeft hij zich ontwikkeld tot staalkunstenaar van imposante, monumentale werken. Ieder werk met een betekenisvol verhaal, waarbij sociale interactie en kritisch engagement centraal staan.

Deel deze pagina: