Live Live

Bouw sociale huurwoningen van start

Gepubliceerd: Woensdag 10 juni 2020 13:00

Bouw sociale huurwoningen van start

In de week van 15 juni wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. 

Rockanje - In opdracht van Woonbedrijf Westvoorne wordt binnenkort begonnen met de bouw van 20 nieuwbouwwoningen aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad in Rockanje. Het gaat om 8 eengezinswoningen en 12 boven- en benedenwoningen, die geschikt zijn voor één- en tweepersoons huishoudens. Ze voorzien in de behoefte aan sociale huurwoningen voor verschillende doelgroepen in Westvoorne.

De woningen worden bijzonder energiezuinig en niet aangesloten op het gasnet. Onder andere een warmtepomp en zonnepanelen voorzien de woningen van energie. De boven- en benedenwoningen hebben een ruim balkon of een terras en iedere woning beschikt over een eigen berging op de begane grond.

In de week van 15 juni wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, waaronder het doen van bronboringen voor de warmtepomp. Daarna vinden grondwerkzaamheden plaats en worden palen in de grond geslagen. Naar verwachting worden de woningen medio 2021 opgeleverd en zijn ze klaar voor de verhuur. Dit is iets later dan verwacht.

Deel deze pagina: