Live Live

Bouw woningen Hoogvlietlaan/Kolpapad

Gepubliceerd: Donderdag 03 september 2020 20:08

Bouw woningen Hoogvlietlaan/Kolpapad

Naar verwachting worden de sociale huurwoningen in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd.

Rockanje - In opdracht van Woonbedrijf Westvoorne is Burgland Bouw BV net voor de bouwvak begonnen met de bouw van 20 woningen aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad in Rockanje. De werkzaamheden verlopen zodanig voorspoedig dat wethouder Henk de Graad op 3 september het laatste betonelement van de begane grond op zijn plaats kon leggen. 

Sociale huurwoningen

Aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad worden 8 eengezinswoningen en 12 boven- en benedenwoningen gebouwd. De boven- en benedenwoningen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens. Wethouder Henk de Graad: “Met de bouw van deze 20 woningen breidt het Woonbedrijf Westvoorne haar aanbod van sociale huurwoningen uit. Dat is een bewuste en goede keus. In Westvoorne is behoefte aan betaalbare huurwoningen. Door zowel woningen voor één- tot tweepersoonshuishoudens als eengezinswoningen te bouwen, voorzien we in deze behoefte bij meerdere doelgroepen”.

Energiezuinig

Woonbedrijf Westvoorne, onderdeel van gemeente Westvoorne, vindt het belangrijk om duurzaam te bouwen. De nieuwe woningen worden dan ook buitengewoon energiezuinig. Het worden zogeheten Nul-op-de-meter woningen, dat betekent dat de woningen zelfvoorzienend zijn in energieverbruik. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet. Een warmtepomp aangesloten op een bodembron en zonnepanelen voorzien de woning van energie.

Planning

Om de toekomstige huurders voldoende inspraak te kunnen geven in de kleurkeuze van vloer- en wandtegels en eventueel uitbreiding met keukenopties, start het verhuurtraject mogelijk al in oktober van dit jaar. Zo heeft de aannemer voldoende gelegenheid de individuele keuzes te verwerken in de woningen. Indien u interesse heeft in een woning in dit nieuwbouwproject, dan kunt u reageren via www.woonnetrijnmond.nl


Foto: Gemeente Westvoorne

Deel deze pagina: