Live Live

Bouwwerkzaamheden Zonnepark Tinte

Maandag 28 augustus 2023 20:04

Bouwwerkzaamheden Zonnepark Tinte

Ampyr Solar Europe is de ontwikkelaar van het zonnepark en na de bouw zal Coöperatie Voorne Putten Energie een aandeel van 25% verkrijgen.

Tinte - De bouwwerkzaamheden Zonnepark Tinte, aan de Konneweg, verlopen voorspoedig en volgens planning. Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, zijn de eerste tafels met zonnepanelen geplaatst en getest. Deze eerste test op 15 augustus 2023 is voorspoedig verlopen, zodat de overige tafels met zonnepanelen, totaal 22.172 panelen, geplaatst kunnen gaan worden. De voorlopig geplande officiële opening zal plaatsvinden op donderdag 23 november 2023.

Ampyr Solar Europe is de ontwikkelaar van het zonnepark en na de bouw zal Coöperatie Voorne Putten Energie een aandeel van 25% verkrijgen. Hiervoor zullen obligaties worden uitgegeven met een waarde van € 100,- p/stuk met een maximum van € 50.000,- en een looptijd van 10 jaar met een rentepercentage van 4%. De inwoners van Tinte en omgeving zullen de eerste rechten hebben voor obligaties en vervolgens de rest van de inwoners van gemeente Voorne aan Zee en uiteindelijk ook de rest van het eiland Voorne Putten. De start van de uitgifte is op 1 oktober 2023 en zal lopen tot en met 31 oktober 2023.

Voor meer informatie kijk op de website www.voorneputtenenergie.nl

Deel deze pagina: