Live Live

Bowlinggroep bij Stichting De Nieuwe Brug opgericht

Gepubliceerd: Vrijdag 07 februari 2020 14:00

Bowlinggroep bij Stichting De Nieuwe Brug opgericht

De stichting is er trots op dat ze weer iets kunnen aanbieden wat goed aansluit bij de wensen van de deelnemers.

Spijkenisse - Eén keer per maand op zondagmiddag gaan bowlen was het uitgangspunt voor het organiseren van deze nieuwe activiteit. Dat dit initiatief zo warm zou worden omarmd, hadden zij niet durven te hopen.

Het initiatief werd genomen nadat de Stichting eind vorig jaar aan de Special Olympics Bowlen heeft meegedaan met een aantal van de deelnemers. De resultaten waren goed te noemen, zeker als men bedenkt dat zij nooit bowlen.

Inmiddels bestaat de groep bowlers uit 50 deelnemers. Voor sommigen moet de baan worden aangepast, voor anderen is dit niet nodig. Op zondagmiddag wordt er van 14.00 – 16.00 uur enthousiast gebowld. Daarbij krijgt iedereen tussendoor een consumptie aangeboden. Alle deelnemers bij Stichting De Nieuwe Brug hebben een verstandelijke of verstandelijk/lichamelijke beperking.

Elke zondagmiddag dat zij bowlen wordt er van te voren geloot op welke baan je die middag speelt, dit om te zorgen dat de deelnemers meer onderling met elkaar contact leggen. Immers als je met elkaar in 1 huis woont, is het niet leuk als je dan ook nog met elkaar op zondagmiddag gaat bowlen. Nee dat mengen van de groep is prima bevallen.

Trots is de Stichting dat naast de vele activiteiten die zij al meer dan 42 jaar organiseren ze weer iets kunnen aanbieden wat goed aansluit bij de wensen van de deelnemers.

Elke baan wordt begeleid door een vrijwilliger. Leuk is dat diverse vrijwilligers ervaring hebben met bowlen en de deelnemers aanwijzingen kunnen geven zodat ze nog beter gaan bowlen. Wil je een keertje komen kijken?

Zondagmiddag 23 februari van 14.00 – 16.00 uur zijn zij weer present met de hele groep bij Bowlingbaan Spijkenisse. Bij de bowlingbaan kun je vragen naar Kees of Betsie de Heer.

Wil jij meer weten over wat zij als Stichting De Nieuwe Brug zoal doen? Wil je ook mee gaan doen aan leuke activiteiten?

Op zaterdagavond 15 februari hebben zij weer hun maandelijkse eetcafé, waar iedereen aan kan schuiven. Zij serveren dan een 3-gangendiner voor € 6,00. Vrijwilligers samen met de deelnemers bereiden dit driegangen diner voor en zorgen dat het restaurant er gezellig bij staat. Het eetcafé is altijd van 17.30 – 19.30/20.00 uur. Opgeven bij gre.wiechmann@gmail.com /06-42826465.

Maar ook gaan zij op zaterdag 28 maart a.s. op dagreis naar de Keukenhof. Ook de dagreizen spreken de deelnemers erg aan. Lekker met elkaar op stap!

Voor informatie kun je mailen naar voorzitter@denieuwebrug.com (06-14130944)

Deel deze pagina: