Live Live

Brielle maakt zich weer op voor Halloweenviering!

Donderdag 26 oktober 2023 14:16

Brielle maakt zich weer op voor Halloweenviering!

Aanstaande vrijdag is Brielle klaar voor het meest griezelige evenement… Halloween!!!

Brielle - Zaterdag werden in de Brielse binnenstad pompoenen uitgedeeld aan alle winkels en horeca voor de jaarlijkse etalagewedstrijd en was er voor iedereen heerlijke pompoensoep, gemaakt door De Zalm. De uitgesneden of versierde pompoenen staan uiterlijk 27 oktober zo uitgestald dat een jury alle pompoenen en etalages goed kan beoordelen.

Aanstaande vrijdag is Brielle klaar voor het meest griezelige evenement… Halloween!!! Vanaf kwart voor zeven, net voor het vallen van de duisternis, verzamelen alle Walking Deads zich op de Markt. Op slag van zeven uur klinkt een sein waarna de stoet zich in een macabere cadans door de donkere straten van de binnenstad slingert. Wie bang is, blijft binnen, wie dapperder is, deelt langs de route snoep uit, maar kijk uit! Niets is wat het lijkt! Je bent gewaarschuwd!

Route: Markt, Voorstraat, Lijnbaanstraat, Rozemarijnstraat, Vischstraat, Turfkade, Zuidspuistraat, Nobelstraat, Markt. De avond wordt amuzikaal begeleid door de totaal doorgedraaide Brielse DJ "Zombie”. Iedereen die er in slaagt om ongeschonden op de Markt terug te komen, wacht daar een beloning in de vorm van warme chocomel of Glühwein. De jury beraadt zich ondertussen over de prijzen.

Als iedereen aan het bijkomen is van alle zenuwslopende gebeurtenissen, volgt de ontladende prijsuitreiking aan de allerengste deelnemers en makers van de meest afschrikwekkende pompoen of sinistere etalage. In gezelschap van een oudere, onverschrokken begeleider is het zeker ook voor kinderen leuk om mee te doen, relativeren is hierbij van belang! Kijk op FB Halloween in Brielle voor meer informatie. Verzamelen op de Markt - 18.45 uur. Vertrek stoet - 19.00 uur. Einde - ergens tussen 21.00 en 21.30 uur. Meelopen en deelname is gratis.

Deel deze pagina: