Live Live

Brielse biljartvereniging K.O.T. start nieuw seizoen

Gepubliceerd: Donderdag 22 september 2022 10:29

Brielse biljartvereniging K.O.T. start nieuw seizoen

De winnaar van het open toernooi mag zich een jaar lang ‘algemeen seniorenkampioen biljarten van Brielle’ noemen.

Brielle - Krijt Op Tijd (K.O.T.) is de bekende Brielse biljartvereniging voor senioren die graag de biljartsport in competitie of vrije tijd beoefenen.

Vorige week vrijdag organiseerde K.O.T. in het thuishonk aan de Oever in Brielle een open toernooi om het begin van het nieuwe biljartseizoen onder de aandacht te brengen.

Naast de leden van K.O.T. namen ook biljarters van andere Brielse verenigingen, Rozenburgse verenigingen en zelfs een club uit Rotterdam deel aan het toernooi. Want de winnaar mag zich een jaar lang ‘algemeen seniorenkampioen biljarten van Brielle’ noemen.

Door de drukke bezetting van het toernooi, was de weg naar de finale lang. Om die te bereiken moesten de finalisten vier afvalrondes overleven. Thuisbiljarter Jan Noordzij van K.O.T. plaatste zich voor de eindstrijd, die hij na een bloedstollende partij winnend wist af te sluiten. De wisselbokaal voor de beste biljarter van Brielle staat sinds vorige week bij hem thuis op de schoorsteen.

Het Brielse biljartkampioenschap was ook de officieuze ‘afstoot’ van het nieuwe seizoen, want sinds vorige week zijn de nieuwe biljartcompetities van het seizoen ‘22-’23 weer begonnen.

Deel deze pagina: