Live Live

Brielse scholen in actie in Havlíckuv Brod

Gepubliceerd: Woensdag 26 juni 2019 14:54

Brielse scholen in actie in Havlíckuv Brod

Zestien leerlingen van het Maerlant, negen leerlingen van het Bahûrim en acht leerlingen van Wellantcollege waren geselecteerd om mee te doen.

Brielle - Van 4 t/m 9 juni hebben de gezamenlijke scholen voor het Voortgezet onderwijs in Brielle weer een reis naar Tsjechië ondernomen. Op 7 juni namen 33 leerlingen van de Brielse scholen voor Voortgezet onderwijs weer deel aan de jeugdsportdag in Havlíckuv Brod. Zij namen het op tegen leerlingen uit de Brielse Zusterstad maar ook tegen leerlingen uit andere Europese steden.

Zestien leerlingen van het Maerlant, negen leerlingen van het Bahûrim en acht leerlingen van Wellantcollege waren geselecteerd om zich van hun beste kant te laten zien. Onder leiding van zes begeleiders van de verschillende scholen en wethouder Bert van Ravenhorst vertrok het gezelschap op dinsdagavond 4 juni richting Tsjechië.

Op 7 juni stonden de Sportgames op het programma. Ze namen deel met twee Floorball teams en twee voetbalteams. Bij Floorball kun je als niet-Tsjechisch team bijna niet winnen, omdat ze daar heel goed in zijn. Bij voetbal hebben ze goed tegenstand kunnen bieden. Uiteindelijk was meedoen zeker belangrijker dan winnen. Alle teams hebben zeer sportief gespeeld en kunnen terugkijken op een superleuke en sportieve dag. Op 9 juni kwamen ze weer veilig aan in Brielle.

Deel deze pagina: