Live Live

Bruisend Brielle

Gepubliceerd: Maandag 26 augustus 2019 18:02

Bruisend Brielle

Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor het jaarlijkse Bruisend Brielle in de binnenstad. 

Brielle - Insectenlolly’s maken, duurzame bouwmaterialen bekijken en lokale producten kopen: de duurzame markt op de Turfkade in het centrum van Brielle op zaterdag 31 augustus heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden.

Bij de Duurzame Ontdekbus leren kinderen van 3 tot 16 jaar wat het begrip duurzaamheid betekent en kunnen ze uit wel 40 proefjes en experimenten kiezen. Bezoekers die hun huis energiezuinig willen maken, krijgen in de WoonWijzerWagen advies van onafhankelijke deskundigen. Verder staan er kramen op de Turfkade waar streekproducten, biologische levensmiddelen en milieuvriendelijke tuindecoraties verkrijgbaar zijn. De duurzame markt is georganiseerd door de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de gemeente Brielle en in samenwerking met de Brielse Belangenvereniging.

Slootdieren

Bij de kraam van de Stichting Milieu Dichterbij zijn slootdieren te bewonderen en de imker vertelt graag over het belang van bijen. Hij verkoopt ook heerlijke lokale honing. Mensen die vragen hebben over zonnepanelen, krijgen gratis en vrijblijvend advies van een Ewell-medewerker. Stal Flicka is aanwezig met pony’s, waarop kinderen een ritje kunnen maken. De duurzame markt voorziet ook in tweedehands boeken, basisproducten voor het bakken van brood en informatie voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met een beperking. Bezoekers die hun kennis op het gebied van duurzaamheid testen met een vragenlijst van de gemeente Brielle, maken kans op een prijs.

Kortom: de duurzame markt op de Turfkade voorziet in een ruime keus aan koopwaar, adviezen en activiteiten en is beslist een bezoek waard.

Deel deze pagina: