Live Live

Buddies gezocht voor het Shantyfestival

Gepubliceerd: Maandag 15 juli 2019 22:06

Buddies gezocht voor het Shantyfestival

Een vrijwilliger kan een actieve senior zijn of scholieren (altijd minimaal tweetallen) of een andere vrijwilliger. 

Spijkenisse - Arm nodig tijdens het Shantyfestival Spijkenisse of juist een arm aan te bieden, om zaterdag 5 oktober a.s. langs alle shantykoren en activiteiten te lopen? Samen met iemand genieten van alle gezelligheid, muziek en activiteiten?

Meld je dan als BUDDY aan via de website van het Shantyfestival Spijkenisse (www.shantyfestivalspijkenisse.nl), bel met Els Barendregt via 06 4111 5241 of mail shanty@gelukkigeklant.nl. Achter de schermen zijn de voorbereidingen richting het 13e Shantyfestival Spijkenisse alweer in volle gang. Dit incl. het werven van BUDDIES.

Sinds 2018 is er een Shanty BUDDY-systeem opgezet, waardoor mensen die hier behoefte aan hebben worden opgehaald en in het centrum een arm krijgen van een vrijwilliger. Het probleem ligt namelijk vaak bij het vervoer er naartoe of het ontbreken van durf en/of voldoende gezondheid om alleen over het centrum te lopen. Een vrijwilliger kan een actieve senior zijn of scholieren (altijd minimaal tweetallen) of een andere vrijwilliger, die zich hiervoor vrijwillig hebben opgegeven.

Aanmelden als BUDDY kan ook via de SWO (0181 695 255). Zij haken namelijk net zoals vorig jaar aan bij het Shantyfestival Spijkenisse. Deze welzijnsinstelling voor senioren uit Nissewaard heeft zelf een groeiende vraag naar vrijwilligers voor allerlei activiteiten door het jaar heen. Ze zoeken vrijwilligers voor senioren die door verschillende gebeurtenissen in hun leven kwetsbaar geworden zijn of in een isolement terecht geraakt. Deze ouderen kunnen geen beroep doen op familie of mantelzorgers. Zo'n vrijwilliger laat zich het beste omschrijven als "mensenmens", met oog en empathie voor de medemens en bij wie menselijke kwaliteiten zoals warmte en nabijheid voorop staan. Zie verder https://www.swospijkenisse.nl/

Deel deze pagina: