Live Live

Burgemeesters gaan online voorlezen

Gepubliceerd: Vrijdag 15 januari 2021 16:05

Burgemeesters gaan online voorlezen

Het voorlezen door de burgemeesters op de scholen tijdens de Nationale Voorleesdagen gebeurt dit jaar online. 

Regio – Burgemeesters Milène Junius van Hellevoetsluis, Peter de Jong van Westvoorne en Gregor Rensen van Brielle lezen live voor uit Coco kan het! Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari. Elk jaar wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek aandacht geschonken aan het belang van voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Dit jaar zijn de burgemeesters uit de regio gevraagd om online voor te lezen.

Voorlezen is enorm belangrijk om kinderen vertrouwd te maken met taal en boeken. Een jaar lang elke dag een kwartier lang voorlezen, leert kinderen wel 1.000 nieuwe woorden. Voorlezen kan al vanaf jonge leeftijd, ook aan baby’s. Voorlezen is dus niet alleen een fijn moment samen, maar zorgt er ook voor dat kinderen met een betere taalbasis aan de basisschool beginnen. Daar werken de burgemeesters natuurlijk graag aan mee!

Over Coco kan het!

Coco kan het! is een prachtig geïllustreerd prentenboek van Loes Riphagen. Het verhaal gaat over de kleine Coco; Het is een grote dag voor haar. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Een verhaal over durf, de wijde wereld en je grenzen verleggen.

Alle informatie op een rijtje:

· Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne leest voor op woensdag 20 januari om 8.30 uur.

· Burgemeester Gregor Rensen van Brielle leest voor op woensdag 20 januari om 9.30 uur.

· Burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis leest voor op vrijdag 22 januari om 9.30 uur.

De gratis livestream is toegankelijk via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

Deel deze pagina: