Live Live

BVNL:'Meer boeren is beter voor Nederland'

Gepubliceerd: Zaterdag 04 maart 2023 11:10

BVNL:'Meer boeren is beter voor Nederland'

Volgens de BVNL werken Nederlandse boeren juist het meest efficiënt, innovatief en duurzaam. 

Regio - Lijsttrekker Peter van der Velden (BVNL Zuid-Holland) roept andere partijen en de stemmers van 15 maart op om te zorgen voor 'meer boeren, en niet minder'. "Meer boeren is groener en daardoor beter voor de wereld qua voedselkwaliteit," stelt de politicus uit Spijkenisse.

"BVNL maakt zich hard voor de boeren in Nederland, die te maken hebben met de door het kabinet zelf verzonnen stikstofprobleem. Nederlandse boeren, waaronder ook in Friesland, behoren al tot de wereldtop in duurzaam en innovatief 'boeren'", legt Van der Velden uit. Het stoort hem dan ook enorm dat door de landelijke overheid deze belangrijke agrarische sector zo hard wordt aangepakt en naar beneden wordt gehaald.

"Vergis je niet: 85% van de producten worden geëxporteerd en stel je voor dat dit minder wordt, dan komen er andere landen voor in de plaats, die minder groen en goed voedsel kunnen leveren." Partijleider Wybren van Haga volgt de Zuid-Hollandse lijsttrekker in zijn relaas: "De Nederlandse boeren werken het meest efficiënt, innovatief en duurzaam, dus is het vreemd dat deze sector moet worden aangepakt."

Demonstratie
Het stikstofprobleem staat ook hoog op het lijstje bij BVNL en de frisse en nog jonge partij zal daarom ook op 11 maart aanstaande aansluiten bij de grote demonstratie van de boeren in Den Haag.

Deel deze pagina: