Live Live

BVNL wil grootste worden in Nissewaard bij PS-verkiezing

Gepubliceerd: Donderdag 02 maart 2023 11:35

BVNL wil grootste worden in Nissewaard bij PS-verkiezing

Een bijzondere naam op de lijst is die van Mia Sliwinsky, de oud-fractievoorzitter van Forza. 

Nissewaard - BVNL, aangevoerd door Peter van der Velden, wil minimaal 10% van de stemmen halen in Nissewaard, en wie weet wel de grootste in Nissewaard, met de Provinciale statenverkiezingen van woensdag 15 maart aanstaande.

"Met Louis Jacobs, Wim van Dommelen, Richard van der Horst, Mia Sliwinsky en Henny Houps hebben we behoorlijk wat bekende oude en huidige raadsleden uit Nissewaard op onze lijst staan, en met een lijst van 50 willen we in ieder geval in onze thuisbasis op Voorne Putten wat potten breken", zegt Van der Velden." Gekscherend wordt Voorne Putten al 'Haga Island' genoemd, ook verwijzend naar het feit dat in het verleden Spijkenisse 'Wilders Town' werd genoemd, maar deze komt dit jaar niet naar Spijkenisse in aanloop van de verkiezingen."

Belang van Nederland (BVNL) daarentegen zit met 4 raadsleden en 1 wethouder, door de laatste verkiezingen met 7,5 procent van de stemmen op het gehele eiland flink in de lift. "Voor deze verkiezingen mikken we op 10%, dat zou echt fantastisch zijn en een beloning voor jarenlang bikkelen voor de mensen op het eiland", aldus Van der Velden.

Een bijzondere naam op de lijst is die van Mia Sliwinsky, de oud-fractievoorzitter van Forza, de partij opgericht door Paul Meijer en Fleur Agema, als een van de lijstduwers op de lijst. Samen met de huidige fractievoorzitster van 'Belang van Nissewaard' Henny Houps is het een lijst geworden, die enorm sterk is voor Spijkenisse.

Deel deze pagina: