Live Live

BVNL wil metrolijn niet doortrekken

Gepubliceerd: Zondag 02 oktober 2022 11:23

BVNL wil metrolijn niet doortrekken

BVNL wil de bereikbaarheid verbeteren en de economie aanjagen door te investeren in het bestaande wegennet.

Voorne aan Zee - BVNL (Belang van Nederland) zegt geen goede redenen te zien om de metrolijn vanaf Spijkenisse naar Hellevoetsluis of Brielle door te trekken.

“Wij willen als BVNL het met dorpse karakter van zowel Brielle als Hellevoetsluis zoveel als mogelijk behouden. We zitten daarom niet te wachten op een peperdure en onrendabele metrolijn”, aldus een woordvoerder van de partij van Wybren van Haga die op 23 november meedoet met de gemeenteraadsverkiezing in Voorne aan Zee.

BVNL zegt ongebreidelde bevolkingsgroei te willen tegen gaan. “We zijn vóór woningbouw, maar alleen bouwen voor de eigen inwoners . Daarom gaan wij niet mee in de krankzinnige ambities om onze dorpskernen helemaal vol te bouwen. Volgens de huidige plannen moeten er vóór 2030 zo’n 4000 tot 5000 nieuwe woningen bij zijn gebouwd in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. In Nissewaard gaan ook stemmen op voor de komst van duizenden nieuwe woningen”, aldus de partij, die vreest voor aantasting van het landschap en een toename van criminaliteit.

BVNL wil de bereikbaarheid verbeteren en de economie aanjagen door te investeren in het bestaande wegennet. Heel goed dat de Tweede Kamer akkoord is gegaan met het verbreden van de N57, wat de doorstroming van verkeer ten goede moet komen.” Donderdagavond trapte de partij haar campagne af in café Cheers in Hellevoetsluis

Deel deze pagina: