Live Live

CBS Anker: Rotsvast geloof in elkaar

Dinsdag 20 december 2022 13:08

CBS Anker: Rotsvast geloof in elkaar

Om de identiteit van de school nog beter naar voren te brengen, zijn er verschillende kernwoorden op de tribune op school geplakt.

Brielle - Voor de kerstvakantie zijn alle basisscholen druk bezig met de voorbereidingen van de kerstviering op school. Binnen CBS Anker in Brielle zijn de leerkrachten samen met de ouders van de activiteiten commissie ook al gestart met alle voorbereidingen om de kerstviering zo in te richten dat deze past bij de christelijke grondslag van CBS Anker.

“Elke dag wordt er even stilgestaan bij actuele of terugkomende onderwerpen uit het alledaagse leven. Wij besteden daarbij extra aandacht aan onderling respect en betrokkenheid bij de wereld. Met behulp van de Rots en Water trainingen en de methode Trefwoord, werken we actief aan de weerbaarheid van en onderlinge samenhang tussen de leerlingen. Uit beide methodes worden de juiste passende onderdelen in de lessen toegepast. Zodoende ontstaat er een cultuur waarin er geen plaats is voor negatief sociaal gedrag zoals pesten. Zeker in deze tijd met sociale media, vinden wij het heel erg belangrijk om met de kinderen te praten over wat er om ons heen gebeurt. Daarbij hebben wij een rotsvast geloof in de kinderen en onze teamleden.

Om de identiteit van de school nog beter naar voren te brengen, zijn er verschillende kernwoorden, die door de leerkrachten zijn samengesteld, op de tribune op school geplakt. De woorden zijn mooie aanknopingspunten om gesprekken met de leerlingen aan te gaan. ” zeggen Daphne Lobs en Jessica Verweel, directeuren van CBS Anker.

“Onze school vormt een veilige thuishaven waar kinderen met plezier iedere dag naartoe gaan. In de basisschooltijd kunnen ze zich bij ons ontwikkelen van kleine kleuters tot zelfverzekerde tieners die klaar zijn voor de uitdagingen van de middelbare school. We halen eruit wat erin zit, zorgen voor een brede ontwikkeling en zijn van mening dat school meer moet bieden dan alleen onderwijs."

CBS Anker is een kleinschalige, warme school met een eigen identiteit waarin onderling respect en betrokkenheid centraal staan.

Deel deze pagina: