Live Live

Cheque van de ANWB voor het Geuzenveer!

Gepubliceerd: Dinsdag 05 november 2019 14:16

Cheque van de ANWB voor het Geuzenveer!

Met het geld kunnen ze nu een elektrische motor in laten bouwen in het pontje dat vaart tussen Brielle en Rozenburg.

Brielle - Sanne Volkers (lid van de adviesraad van het ANWB-fonds) overhandigde namens de ANWB dinsdagmorgen een bedrag van tienduizend Euro aan een groep vrijwilligers van Stichting Geuzenveer uit Brielle. Dit project is verkozen tot het mooiste in de provincie Zuid-Holland. Voor iedere provincie in Nederland is een project gekozen. Bijna 23000 Nederlanders uit heel het land brachten voor dit nationale project van het ANWB Fonds hun stem uit.

Stichting Geuzenveer, dat een pont in de vaart houdt tussen Rozenburg en Brielle over het Brielse Meer, viel in de prijzen. Van 1 april tot 1 oktober maken jaarlijks ruim 15.000 binnen- en buitenlandse toeristen, recreanten en bewoners van Voorne-Putten gebruik van het zogenoemde ‘Geuzenveer’. Volgend jaar bestaat het pontje, dat erg populair is in de regio, een halve eeuw. ,,Maar de voortstuwing is ouderwets, gewoon een motor die nogal veel rook geeft’’, vertelt initiatiefnemer en mede-oprichter Van Willigen.

Van Willigen en haar man, die de pont samen exploiteren, krijgen geregeld opmerkingen van passagiers over de blauwe rookwolken. ,,Milieu is terecht belangrijk tegenwoordig. Met dit geld kunnen we er nu een elektrische motor in laten bouwen. Daar droomden we van en met deze bijdrage komen die elektromotor en die accu’s die erbij er ook echt.’’

,,Het ANWB Fonds ontving dit jaar 231 inzendingen, waar 41 genomineerden uit kwamen’’, zegt Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds. ,,Uiteindelijk zijn daar via onder meer de stemmen van bijna 23000 Nederlanders twaalf winnaars uit gekomen, in iedere provincie één. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten voor de gemeenschap.’’

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken. Uit alle inzendingen zijn 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober kon je stemmen op je favoriete project. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit de top 3 heeft de Adviescommissie van ANWB het project dat € 10.000,- ontvangt gekozen. Inmiddels zijn de winnaars geïnformeerd. Tussen 4 en 15 november worden de cheques aan de maatschappelijke organisaties uitgereikt.

Deel deze pagina: