Live Live

Cheque van de Wereldwinkel voor Siyabonga

Gepubliceerd: Zaterdag 20 mei 2023 11:19

Cheque van de Wereldwinkel voor Siyabonga

Wereldwinkel Brielle is een stichting zonder winstoogmerk en besteedt een deel van haar omzet aan projecten in ontwikkelingslanden.

Brielle - Teuni Langendoen heeft namens de Wereldwinkel Brielle een cheque van 2000 euro overhandigd aan de heer Fred Koorn.

Fred, in 2005 de oprichter van Siyabonga, was naar Brielle gekomen om tijdens een medewerkersavond van de Wereldwinkel zijn verhaal te doen. Siyabonga importeert prachtige artikelen uit Zuid-Afrika. Het aanbod varieert van houten schalen, sieraden, tassen, servies tot hebbedingetjes als sleutelhangers. Alle bedrijfjes worden regelmatig bezocht en de arbeidsomstandigheden zijn goed.

Siyabonga betekent letterlijk “wij danken u” in de Zulutaal. Fred vertelde over meerdere goede doelen zoals Naked Babies en Eye Care. Eye Care in Kaapstad screent kinderen op oogafwijkingen. Nu blijkt dat 1 op de 5 kinderen oogafwijkingen heeft. Het bedrag dat door de Wereldwinkel is geschonken, zal naar Eye Care gaan. Binnenkort zullen 70 kinderen een bril krijgen, omdat Fred Koorn het bedrag aan dit goede doel besteedt.

Wereldwinkel Brielle is een stichting zonder winstoogmerk en besteedt een deel van haar omzet aan projecten in ontwikkelingslanden. Deze giften kan de Wereldwinkel alleen realiseren met behulp van haar klanten. Daarvoor zijn zij u als klant zeer erkentelijk. Blijf hen bezoeken zodat zij kunnen blijven doneren!

Deel deze pagina: