Live Live

Cheque van Lionsclub voor Sophia Kinderziekenhuis

Vrijdag 06 oktober 2023 19:41

Cheque van Lionsclub voor Sophia Kinderziekenhuis

Lionsclub Haringvliet heeft geld ingezameld via de verkoop van chocolade, met dank aan All About Chocolate uit Hellevoetsluis.

Regionaal - Leden van Lionsclub Haringvliet overhandigden vorige week een cheque van 2500 euro aan Stichting Vrienden van Sophia Kinderziekenhuis.

Stichting Vrienden van Sophia Kinderziekenhuis doet er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezinnen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. De donatie van Lionsclub Haringvliet gaat gebruikt worden voor vestjes voor infuusvoeding.

Bij het Darmfalenteam van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis komen regelmatig kinderen met ernstig darmfalen, die afhankelijk zijn van een permanente infuuslijn. Dit wordt thuis verzorgd door de ouders, nadat die dat in het ziekenhuis hebben geleerd. Dankzij de infuusvestjes wordt de centrale lijn bevestigd en beschermd. Zo kunnen de kinderen thuis verzorgd worden en eventueel naar school gaan als ze daar de leeftijd voor hebben. Dit geeft de kinderen meer bewegingsvrijheid en zorgt voor meer gemoedsrust bij de ouders. Dankzij de donatie kan een grote groep kinderen nu zo’n infuusvestje mee naar huis krijgen.

Chocolade

Lionsclub Haringvliet heeft geld voor de infuusvestjes ingezameld via de verkoop van chocolade, met dank aan All About Chocolate uit Hellevoetsluis.

Lionsclub is een grote internationale vereniging van lokale serviceclubs. Lionsclub Haringvliet bestaat inmiddels 26 jaar. In Nederland zijn ruim 10.000 Lions actief in meer dan 400 Lionsclubs. Elke club kiest de eigen projecten. De leden werken belangeloos, op vriendschappelijke basis, samen om goede doelen te steunen. Dat kan in geld, door middel van inzamelingsacties, of door zelf in actie te komen. Dit alles onder het motto Lions helpen!

Deel deze pagina: