Live Live

ChristenUnie-SGP: behoud spoedeisende hulp!

Gepubliceerd: Zondag 06 november 2022 20:30

ChristenUnie-SGP: behoud spoedeisende hulp!

De ChristenUnie-SGP zal het college van B&W vragen zich in te spannen de mogelijke sluiting van de spoedeisende hulp in Dirksland tegen te houden. 

Dirksland - De ChristenUnie-SGP in Nissewaard wil dat de spoedeisende hulp in het Van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland open blijft. De christelijke partijen vinden dat een goed functionerende spoedeisende hulp nodig is om de zorg op Voorne-Putten en Goeree Overflakkee te kunnen garanderen en zullen daarover een motie indienen in de gemeenteraad.

De ChristenUnie-SGP zal het college van B&W vragen om zich in te spannen de mogelijke sluiting van de spoedeisende hulp in Dirksland tegen te houden. Fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP in Nissewaard, Bernard Tebrugge, licht toe: ‘Het Van Weel Bethesda ziekenhuis is het enige ziekenhuis in de regio Voorne-Putten en Goeree Overflakkee met een functionerende spoedeisende hulp (SEH) die 24/7 beschikbaar is. Deze SEH kan absoluut niet gemist worden op onze eilanden. De ziekenhuizen in Rotterdam zijn weliswaar dichterbij, maar iedereen weet dat de bereikbaarheid en de aanrijtijden van onze ambulances niet optimaal zijn richting Rotterdam.

De zorg op onze eilanden staat al onder druk en dat mag niet toenemen. Wij vragen het college om samen met de andere gemeenten op Voorne-Putten en Goeree Overflakkee duidelijk te maken dat de sluiting van de SEH erg onwenselijk is. Wij vragen per motie om actie richting de minister, de veiligheidsregio, de zorgverzekeraars en de huisartsen om de spoedeisende hulp in Dirksland open te houden. Ook als daar geld bij moet. De voorziening is te belangrijk voor onze inwoners en de zorg op onze eilanden.’

Deel deze pagina: