Live Live

ChristenUnie-SGP: Bouwen voor eigen inwoners!

Zondag 27 februari 2022 15:49

ChristenUnie-SGP: Bouwen voor eigen inwoners!

De ChristenUnie-SGP wil knokken voor de starters op de woningmarkt en voor de vele ouderen in de gemeente.

Nissewaard - De ChristenUnie-SGP Nissewaard wil de komende raadsperiode vooral gaan bouwen voor de inwoners van Nissewaard zelf. De christelijke partijen willen de woningvoorraad in de gemeente meer in balans brengen dan nu en bouwen waar echt behoefte aan is.

De lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP Nissewaard, Bernard Tebrugge, licht toe: ‘De woningmarkt is in Nederland in een ongekende crisis geraakt. De vraag naar woningen is veel hoger dan het aanbod, ook bij ons in Nissewaard. Bovendien is de woningvoorraad die we nu hebben niet in balans. Wij willen dat gaan veranderen. Voor veel jongvolwassenen dreigt een eigen huis een onbereikbare droom te worden. Er zijn lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen en de behoefte aan betaalbare huurwoningen in de vrije sector is enorm.

De prijzen van koopwoningen stijgen maar door. De ChristenUnie-SGP wil knokken voor de starters op de woningmarkt en voor de vele ouderen in de gemeente. Het is dus zaak met toekomstgericht beleid de woningmarkt te gaan stimuleren. Wij kiezen om te gaan bouwen voor onze eigen inwoners. Wij willen investeren in (aangepaste) woningen en gemeenschappelijke woonvormen voor onze ouderen, zoals bijv. Knarrenhof.

Betaalbare woningen voor starters en jongeren en vooral ook de ontbrekende woonsegmenten in onze gemeente waar mogelijk toevoegen. Het is ook helemaal niet zo’n gek idee om de gemeente zelf woningen te laten bouwen. Er is geld voor, de gemeente kan sturen en het is sterk in het voordeel van onze eigen inwoners’, aldus Tebrugge.

Deel deze pagina: