Live Live

ChristenUnie-SGP: Geweld en drugs uit onze wijken

Zondag 06 maart 2022 10:26

ChristenUnie-SGP: Geweld en drugs uit onze wijken

De christelijke partijen zijn de geweldsincidenten van de laatste tijd meer dan zat en willen ook de drugs uit de wijken weren.

Nissewaard - De ChristenUnie-SGP in Nissewaard heeft opnieuw aangegeven de wijken in Spijkenisse en de dorpskernen daarbuiten veiliger te willen maken. 

De ChristenUnie-SGP wil de recente geweldsincidenten met messen vooral bestrijden met middelen die de gemeente al heeft. Lijsttrekker Bernard Tebrugge licht toe: ‘Het is zaak om de mogelijkheden die we als gemeente hebben, beter te benutten. Het preventief fouilleren in Nissewaard blijkt goed te werken. Er worden veel wapens gevonden. Wat de ChristenUnie-SGP betreft wordt deze bevoegdheid dus verruimd.

Verder vinden wij dat de wijkagent weer goed zichtbaar mag zijn in onze wijken en aanspreekbaar voor de inwoners. Dat helpt ook goed tegen de overlast van drugs in onze wijken. Wij ondersteunen goede initiatieven als buurtpreventie, Burgernet en WhatsApp-groepen. Buurtpreventie willen we uitbreiden naar de hele gemeente.

Cameratoezicht, waaronder de mobiele camera, blijft noodzakelijk. Het is ook belangrijk om de eigen leefomgeving schoon en heel te houden en signalen te delen wanneer er iets niet in de haak is in de buurt. Samen gaat ons dat lukken!’

Deel deze pagina: