Live Live

ChristenUnie-SGP wil jeugdzorg versterken

Maandag 13 november 2023 08:48

ChristenUnie-SGP wil jeugdzorg versterken

Nissewaard - Een toenemend aantal jeugdigen tot 18 jaar in de gemeente Nissewaard heeft dringend jeugdhulp nodig. 

Nissewaard - De ChristenUnie-SGP in de gemeente Nissewaard heeft in de gemeenteraad aangegeven de jeugdzorg in Nissewaard te willen versterken. Dat is nodig, omdat een toenemend aantal jeugdigen tot 18 jaar in de gemeente jeugdhulp nodig heeft en de aantallen in Nissewaard momenteel boven het landelijk gemiddelde liggen.

Fractievoorzitter Bernard Tebrugge van de ChristenUnie-SGP licht toe: ‘Wij hebben behoorlijk wat data verzameld waaruit blijkt dat het niet de goede kant opgaat met de jeugdzorg in Nissewaard. Relatief veel jeugdigen in onze gemeente verblijven in een instelling. De toename van jeugdhulp is vooral te zien bij minderjarige kinderen (tot 18 jaar dus) in Nissewaard. We lopen inmiddels weer uit de pas bij het landelijk gemiddelde. Er zijn extra middelen voor de jeugdzorg nodig! We hebben behoorlijk wat gegevens, maar het is lang niet altijd duidelijk waarom er zoveel jongeren gebruik moeten maken van jeugdzorg en waar de voornaamste knelpunten in de jeugdzorg liggen. Het is belangrijk dat dat geanalyseerd en in kaart gebracht wordt. We willen de jongeren concreet helpen. Het meest waarschijnlijk is dat onze jeugd vastloopt met school, sociale contacten en/of thuissituatie. Er ligt veel druk op hen. Vooral ook mentale druk. Wanneer we het precies weten, kunnen we concrete oplossingen voor hen bedenken en de jeugdzorg in Nissewaard versterken. Dat is wat we willen!’

Het voorstel van de ChristenUnie-SGP kreeg van alle partijen in de gemeenteraad brede steun. De komende tijd kan er al een analyse worden verwacht in de commissie Sociaal Domein. Toen de christelijke partijen daarover een motie indienden, bleek dat de coalitiepartijen ONS, PvdA en Nissewaard Lokaal zonder opgaaf van reden, het voorstel niet steunden. Alle andere partijen wel.

Deel deze pagina: