Live Live

ChristenUnie-SGP wil meer cameratoezicht

Zondag 16 oktober 2022 18:12

ChristenUnie-SGP wil meer cameratoezicht

De gemeente Nissewaard heeft ook toegezegd met plannen te komen om cameratoezicht bij de metrostations mogelijk te maken.

Nissewaard - De ChristenUnie-SGP wil een uitbreiding van het aantal camera’s in de gemeente Nissewaard. De christelijke partijen zien graag dat alle metrostations in Spijkenisse camera’s krijgen en op andere plekken waar dat ook hard nodig is.

Fractievoorzitter Bernard Tebrugge van de ChristenUnie-SGP Nissewaard licht toe: ‘Doel is natuurlijk om de veiligheid in de stad en de dorpskernen te vergroten. Die veiligheid staat nu geregeld onder druk. De mesincidenten in onze gemeente lijken nu minder te zijn geworden, maar de wapens zijn helaas niet weg.

In Nissewaard hebben we bovendien te maken met plaatsen waar het niet altijd veilig toeven is. Het is in het belang van alle bezoekers van onze metrostations dat men zich daar veilig voelt. Camera’s kunnen de veiligheidsbeleving vergroten en incidenten daadwerkelijk opsporen.

Van onze inwoners voelt 19% zich wel eens onveilig in de eigen buurt. Dat percentage is te hoog! Het aantal woninginbraken en vernielingen in de openbare ruimte neemt weer toe na de lockdown periode. De mobiele camera’s kunnen tijdelijk worden ingezet om hotspots veiliger te maken. Het geeft de politie meer armslag om haar taken goed te kunnen uitoefenen en maakt Nissewaard veiliger’.


Deel deze pagina: