Live Live

Collecte in Hellevoetsluis voor Nierstichting

Dinsdag 17 oktober 2023 15:12

Collecte in Hellevoetsluis voor Nierstichting

In Hellevoetsluis is in de collecteweek zo'n 4750 euro opgehaald voor de Nierstichting. 

Hellevoetsluis - Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 17 tot en met 23 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Hellevoetsluis bracht dat zo’n 4750 euro op.

Nu al telt Nederland 1,7 miljoen mensen met nierschade, jong en oud. Dit aantal neemt alleen maar toe. Als we nu niets doen, is nierschade straks wereldwijd doodsoorzaak nummer 5. Alle donaties dragen bij aan het voorkomen, behandelen en genezen van nierschade.

Nierschade is verraderlijk, want vaak krijg je pas symptomen wanneer de schade al vergevorderd is. “En dan is het onomkeerbaar en kan leiden tot vervroegd overlijden,’ zo legt Tom Oostrom (directeur van de Nierstichting) uit. Bij nierschade werken de nieren minder goed, waardoor te veel afvalstoffen in het bloed blijven zitten. Als het niet tijdig behandeld wordt, kunnen ze helemaal stoppen met werken. Mensen met nierschade lopen een veel groter risico op hart- en vaatziekten. Gemiddeld leeft iemand van 55 jaar met lichte nierschade 7 jaar korter. Bovendien heeft ernstige nierschade een enorme impact op de kwaliteit van leven.

Collectanten essentieel
Dagelijks strijden veel mensen tegen toenemende nierschade. Omdat het hun leven, of dat van een dierbare, ernstig en voor altijd beïnvloedt. Omdat ze ervan dromen om genezing mogelijk te maken. Of omdat ze willen voorkomen dat zoveel mensen nierschade krijgen of te laat ontdekken. Maar alleen kunnen ze die strijd niet winnen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting en bedankt daarom alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en draag bij aan het voorkomen, behandelen en genezen van nierschade.

Deel deze pagina: