Live Live

College presenteert collegeprogramma 2023-2026

Woensdag 21 juni 2023 11:30

College presenteert collegeprogramma 2023-2026

In het collegeprogramma van Gemeente Voorne aan Zee  zijn de ambities op acht belangrijke thema’s opgenomen.

Voorne aan Zee - Het college van B&W van de gemeente Voorne aan Zee heeft het collegeprogramma vastgesteld. Hierin staan de plannen voor de periode 2023-2026. Na de verkiezingen in november hebben de gekozen partijen een coalitieakkoord bereikt. Op basis van dit coalitieakkoord en de visiedocumenten uit het voorbereidingstraject van de fusie is het collegeprogramma gemaakt.

In het collegeprogramma zijn de ambities op acht belangrijke thema’s opgenomen. Voor het thema ‘Vitale en sociale steden, dorpen en wijken’ heeft het college bijvoorbeeld de ambitie om versneld woningen te bouwen die aansluiten op de behoefte van de inwoners en de eisen van deze tijd. Maar het college wil ook de bestaande woningvoorraad geschikt maken voor meer gezinnen. Bijvoorbeeld door woningen te mogen splitsen en mantelzorgwoningen toe te voegen.

Binnen het thema ‘Ondernemen’ is de ambitie om de dienstverlening voor onze ondernemers op een hoog niveau te hebben. De lokale economie versterken door het bieden van een gunstig en kansrijk ondernemersklimaat. Bedrijven die nu in Voorne aan Zee gevestigd zijn, wil het college graag behouden. Er zijn kansen om bedrijventerreinen, horecalocaties en onze winkelgebieden aantrekkelijker te maken.

Bij het thema ‘Energieneutraal en Duurzaamheid’ staat beschreven hoe het college van Voorne aan zee een duurzame gemeente willen maken. Bijvoorbeeld door initiatieven vanuit de samenleving te ondersteunen en het verduurzamen van de woningvoorraad. En zonnepanelen op woningen, bedrijfspanden en gemeentelijke panden te stimuleren. Ook het meer duurzaam en onderhoudsvriendelijk maken van de openbare ruimte.

De verdere plannen voor deze en alle overige thema’s kunt u lezen in het collegeprogramma dat te vinden is op voorneaanzee.nl/collegeprogramma

Foto: Floor

Deel deze pagina: