Live Live

Controle hoogwaterkering in de Brielse Poort

Woensdag 01 november 2023 12:59

Controle hoogwaterkering in de Brielse Poort

De vloedschotten in de Brielse Poort spelen een essentiĆ«le rol in de bescherming van het gebied en dragen bij aan de veiligheid. 

Hellevoetsluis -Op dinsdag 31 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur, heeft het Waterschap Hollandse Delta in samenwerking met de gemeente Voorne aan Zee de jaarlijkse controle van de hoogwaterkering in de Brielse Poort uitgevoerd.

Deze cruciale inspectie heeft als doel ervoor te zorgen dat de waterkering optimaal blijft functioneren en de veiligheid van de regio gewaarborgd blijft. Tijdens deze inspectie werd grondig gecontroleerd of de vloedplanken in de opslag nog in goede staat verkeren en of ze nog steeds precies passen waar nodig.

Deze vloedplanken zijn zorgvuldig genummerd, wat de snelle inzet op de juiste locaties in geval van een dreigende overstroming aanzienlijk vergemakkelijkt. De Brielse Poort vormt als het ware een cruciale schakel in de waterkering rondom de vesting van Hellevoetsluis, en de jaarlijkse inspectie is van groot belang om ervoor te zorgen dat in geval van een overstroming het achterliggende gebied adequaat beschermd blijft.

De vloedschotten in de Brielse Poort spelen een essentiƫle rol in de bescherming van het gebied en dragen bij aan de veiligheid van de gemeenschap. Het Waterschap Hollandse Delta en de gemeente Voorne aan Zee blijven zich inzetten voor de veiligheid en de bescherming van de regio en zullen doorgaan met deze jaarlijkse controles om ervoor te zorgen dat de hoogwaterkering in de Brielse Poort optimaal blijft functioneren. Samen zorgen ze voor een veilige en beschermde omgeving voor de inwoners.

Foto: William van den Handel

Deel deze pagina: