Live Live

Criminelen actief tijdens donkere dagen!

Gepubliceerd: Maandag 28 oktober 2019 23:30

Criminelen actief tijdens donkere dagen!

De gemeente Brielle en de politie zijn gezamenlijk gestart met het donkere dagen offensief om criminaliteit tegen te gaan. 

Brielle - Tijdens de herfst- en wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek rondom de feestdagen. Het is langer donker en er zijn minder mensen op straat, hierdoor is het voor criminelen aantrekkelijker om ongestoord hun gang te gaan.

De politie is daarom in samenwerking met de gemeente Brielle gestart met het donkere dagen offensief, dit loopt tot maart 2020. In deze periode worden extra maatregelen genomen tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken. De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente (boa’s) zijn meer aanwezig op straat en voeren samen (controle)acties uit.

De politie en de gemeente doen ook een beroep op u als bewoner van gemeente Brielle. Zonder uw hulp hebben de politie en de gemeente beperkte informatie om de criminaliteit in gemeente Brielle effectief aan te pakken. Uw informatie is van groot belang om de capaciteit van de politie en gemeente zo goed mogelijk in te zetten.

U kunt bijvoorbeeld op onder andere de volgende manieren helpen: ziet u iets verdachts? Bel 112! Meld u aan bij Burgernet en bij een Buurt Preventie WhatsApp-groep. Maak gebruik van Meld Misdaad Anoniem als u het prettiger vindt om anoniem te blijven.

Meer informatie

Voor informatie over het donkere dagen offensief of maatregelen die u kunt nemen tegen criminele activiteiten zie www.brielle.nl (thema Veiligheid), www.maakhetzeniettemakkelijk.nl, www.politiekeurmerk.nl en www.politie.nl (thema Woninginbraak).

Deel deze pagina: