Live Live

Cultuurfonds maakt aanschaf euphonium mogelijk

Woensdag 13 december 2023 14:55

Cultuurfonds maakt aanschaf euphonium  mogelijk

Oostvoorne - Het euphonium is nu wekelijks te horen op de oefenavond van Muziekvereniging Volharding op de dinsdag en tijdens de concerten.

Cultuur verbindt ons. We hebben elkaar nodig. Want zonder ons geen cultuur. En zonder cultuur geen ons.

Daarom investeert het Cultuurfonds elk jaar 35 tot 40 miljoen euro in cultuur en natuur in meer dan 3.500 projecten in Nederland en het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Het Cultuurfonds is geheel afhankelijk van diverse loterijen, donateurs, schenkers en partners. Het Cultuurfonds ondersteunt cultuur en natuur in Nederland.

Stichtingen, verenigingen en soms ook personen kunnen een projectbijdrage aanvragen. Om een tegemoetkoming in de aanschaf van een nieuw euphonium, ook wel bariton of tuba genoemd, aan te vragen is door Muziekvereniging Volharding daartoe een aanvraag ingediend bij het Cultuurfonds. De vreugde was groot dat deze aanvraag werd gehonoreerd met een mooi geldbedrag zodat het euphonium kon worden aangeschaft.

Het euphonium is nu wekelijks te horen op de oefenavond van Muziekvereniging Volharding op de dinsdag en tijdens de concerten die gedurende het jaar bij verschillende evenementen en op verschillende locaties worden gegeven.

Deel deze pagina: