Live Live

Cursus Voel je goed! succesvol afgerond!

Zaterdag 18 november 2023 12:11

Cursus Voel je goed! succesvol afgerond!

Hellevoetsluis - Elke deelnemer werd extra in het zonnetje gezet door de begeleider en kreeg het certificaat uit handen van wethouder Postma.

Op woensdag 8 november werd de laatste les van Voel je goed! feestelijk afgerond in Bibliotheek Hellevoetsluis. Vanaf mei 2023 hebben zeven deelnemers onder leiding van drie getrainde vrijwilligers gewerkt aan hun gezondheidsvaardigheden.

Elke week kwamen ze samen om te leren over gezond eten, bewegen en een gezonde leefstijl. Naast de lessen kregen ze individuele begeleiding van diƫtistenpraktijk Compleet+ en een informatieve supermarktrondleiding. Ruim een half jaar later hebben de zeven deelnemers de cursus succesvol afgesloten: veel kennis over gezond eten en bewegen erbij en ongezonde gewoontes eraf.

De laatste les (8 november) was een feestelijke bijeenkomst. Elke deelnemer werd extra in het zonnetje gezet door de begeleider en kreeg het certificaat uit handen van Janneke Postma, wethouder Voorne aan Zee. Naast het certificaat kregen zij receptenboekje om thuis gezond te blijven koken en werd er geproost met een kopje koffie en een gezonde lekkernij van ONS Homemade uit Hellevoetsluis.

Over Voel je goed!

Voel je goed! maakt onderdeel uit van het programma van het DigiTaalhuis. Voel je goed! bestaat uit een gratis reeks groepslessen over gezond eten en gezond leven en wordt gegeven in makkelijke taal. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. Taal maakt je dus sterker.

Heb jij ook moeite met taal? Wil jij werken aan een gezonder leven? Neem dan contact op met Jodie Schets via digitaalhuis-voorne@bzhd.nl of bel haar op 06-11447754.

Deel deze pagina: