Live Live

D66: “Investeer in openbaar vervoer en fietspaden”

Gepubliceerd: Zaterdag 19 november 2022 13:03

D66: “Investeer in openbaar vervoer en fietspaden”

Er is 115 miljoen euro vrijgemaakt voor 14 projecten in onze regio. 

Regio - Het was weer raak met de files afgelopen week. Onze regio slibt steeds meer dicht. Gelukkig is er aandacht vanuit Den Haag. Er komen nu 14 projecten in onze regio om knelpunten voor wegverkeer, OV en fietspaden te verbeteren. Daarvoor is 115 miljoen euro vrijgemaakt.

D66-lijstrekker Lies van der Pol: “Allereerst moeten we natuurlijk zorgen dat er minder auto’s op de weg komen. Het is nu drukker dan voor corona. De alternatieven voor de auto moeten duurzaam zijn, denk daarbij vooral aan het OV en verbeteren van fietspaden.”

30 miljoen voor fietspaden op Voorne

Tussen die 14 projecten zitten er een aantal die daaraan tegemoet komen. Zoals het doortrekken van de fietsroute Hartelweg, met fietsbrug. En een rechtstreeks fietspad van Hellevoetsluis, Rockanje en Brielle naar de Maasvlakte. Ook het fietspad van Hellevoetsluis, via Zuidland naar Spijkenisse wordt opgewaardeerd. Deze 3 projecten krijgen een investering van 30,6 miljoen uit Den Haag. Van der Pol: “Dat is een mooie start, dit soort fietsroutes houdt mensen uit de auto en is nog eens gezond ook!”

Investeer in het openbaar vervoer

Er liggen nog twee plannen klaar voor het openbaar vervoer. De mogelijkheid van een buslijn via de Blankenburgtunnel naar station Schiedam, die een half uur reistijd scheelt, en het verbeteren van het OV tussen Voorne-Putten en het havengebied. De kosten voor de studies naar deze plannen zullen wel door de regio betaald moeten worden. “Deze maatregelen sluiten mooi aan bij ons verkiezingsprogramma,” aldus Van der Pol. D66 wil het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren. Ook de mogelijkheden om openbaar vervoer over het water rondom ons groene gebied efficiënt in te zetten, willen D66 benutten.

Deel deze pagina: