Live Live

Daling aantal misdrijven in Nissewaard

Gepubliceerd: Donderdag 04 april 2019 11:32

Daling aantal misdrijven in Nissewaard

De gemeente Nissewaard wil zich wel blijven focussen op een verdere daling van het aantal misdrijven in de gemeente. 

Nissewaard - Burgemeester van Oosten reageert verheugd op het beeld van de Veiligheidsaliantie Regio Rotterdam dat het totaal aantal misdrijven in Nissewaard in 2018 met 10 procent is gedaald ten opzichte van 2017.

Ook in 2016 en 2017 was er al een daling in het aantal misdrijven in Nissewaard. Nissewaard doet het ook iets beter dan de rest van de regio, waar de gemiddelde daling van het aantal misdrijven uitkomt op 9 procent. Vooral woningbraak en diefstal van brom- snor en andere fietsen daalde. Ook diefstal uit auto’s is verder afgenomen.

Burgemeester van Oosten: “Er is hard gewerkt afgelopen jaar en veel inzet gepleegd en dat zien we terug in deze mooie cijfers. Maar er blijft werk aan de winkel. Iedere inbraak of diefstal is er een teveel. We moeten blijven focussen op een nog verdere daling van het aantal misdrijven.”

Het aantal mishandelingen, drugshandel en straatroof is wel toegenomen in Nissewaard, aldus het rapport. De overlast door drank en drugs is ten opzichte van 2017 afgenomen. Dit is opvallend omdat die elders in de regio wel is gestegen.

Deel deze pagina: