Live Live

Dansers gezocht voor moderne dans choreografie traject

Zondag 13 augustus 2023 10:05

Dansers gezocht voor moderne dans choreografie traject

Vooraf is niet te voorspellen hoe de voorstelling eruit komt te zien, de uitkomst gaat het resultaat zijn van een inspirerend creatieproces.

Brielle - Houd jij van moderne dans, samen creëren en optreden? Ben je tussen de 18 en 59 jaar oud? Geef je dan nu op! Binnen het project van NEXUS onderzoeken ze wat verbinding inhoudt. Het uitgangspunt is de fusie van de gemeentes Hellevoetsluis, Brielle, Rockanje, Oost- en Westvoorne tot de gemeente Voorne aan Zee. Bij voorkeur ben je woonachtig in één van deze deelgemeentes en gaan wij de verbinding met elkaar aan.

Samen onderzoeken we wat verbinding betekent op lokaal niveau, maar ook wat het op persoonlijk niveau betekent. Wat heb jij nodig om tot verbinding te komen, met jezelf, met anderen? In welke mate is verbinding belangrijk voor je? Wat gebeurt er als je afgesneden raakt van jezelf of de gemeenschap waarin je je bevindt? Door middel van improvisatie- en compositie opdrachten vanuit het moderne dans idioom wordt er individueel, in tweetalen, groepjes en met de hele groep naar antwoorden gezocht die vertaald worden in persoonlijke danscomposities. Zo worden er ‘puzzelstukjes’ gecreëerd die uiteindelijk in elkaar gepast worden tot een betekenisvolle moderne dansvoorstelling.

Vooraf is niet te voorspellen hoe de voorstelling eruit komt te zien. De uitkomst gaat het resultaat zijn van een inspirerend creatieproces. Met het meedoen aan dit choreografie project ga je de verbinding aan met jezelf en elkaar, je zult jezelf tegenkomen, grenzen opzoeken en verleggen, de liefde voor dans (her)ontdekken en het gevoel hebben met iets betekenis- en zinvols bezig te zijn.

Lijkt jou dit inspirerend en heb je minimaal drie jaar les gevolgd in (moderne) dans? Meld je dan nu aan voor de auditie op woensdag 23 augustus van 19 tot 21.15 uur door een mail te sturen naar m.breuring@chello.nl. Vermeld bij aanmelding je naam, leeftijd, mobiele nummer, danservaring en korte motiviatie. Meer informatie over repetitie- en voorstellingsdata vind je op www.marjolijnbreuring.com

Deel deze pagina: