Live Live

Dansstudio KP start met danslessen in nieuwe pand

Gepubliceerd: Maandag 29 juni 2020 19:29

Dansstudio KP start met danslessen in nieuwe pand

De dansschool telt een grote danszaal, twee middelgrote danszalen en een echte sport-bar als entree.

Spijkenisse - Woensdag 1 juli start Dansstudio KP met binnen-danslessen in haar nieuwe pand aan het Havenplein. Nog voor de officiƫle opening gingen in maart de deuren verplicht dicht vanwege Corona. Vorige week bevestigde minister-president Rutte dat er weer binnen gedanst mag worden.

Het is een grote opluchting voor Kimberly Abel-Pikeur, eigenaresse van Dansstudio KP: "We zaten midden in de verhuizing en de voorbereidingen van de theatershow. Toen moesten we ineens dicht. De eerste week was ik echt wel even van mijn stuk. Het was al een intense periode. Op een pandemie had ik niet gerekend!"

Toch schakelt Kimberly al gauw over op overlevingsmodus: "Mijn man spoorde mij aan de knop om te zetten. We zijn toen al snel gestart met online lessen. En dan op zo'n manier dat de docent nog steeds goed contact heeft met de leerling. Dat vinden we erg belangrijk. Toen we uiteindelijk buiten mochten lesgeven, hadden we ons plan eigenlijk al klaar."

Nieuw pand

De meeste leerlingen zien het pand komende week voor het eerst helemaal af. In maart waren alleen de danszalen op de eerste verdieping klaar, de benedenverdieping moest nog aangepakt worden. Samen met hulpouders is de afgelopen periode hard gewerkt om de locatie helemaal gereed te krijgen.

De dansschool telt een grote danszaal, twee middelgrote danszalen en een echte sport-bar als entree. Kimberly rekent op enthousiaste reacties: "Ik denk dat de leerlingen het helemaal fantastisch zullen vinden!"

"Ik weet nog dat ik twaalf jaar geleden langs dit pand liep en nadacht over wat een mooi pand dit zou zijn voor een dansschool. Dat we hier nu ook echt zitten had ik natuurlijk nooit durven dromen! Ik bof enorm dat er mensen zijn die geloven in wat wij hier doen en die willen helpen deze droom waar te maken. Dat overtuigt mij ervan dat we hier als dansschool een mooie toekomst tegemoet gaan!"

Deel deze pagina: