Live Live

DBGC - Hellevoetsluis eindigt in gelijkspel

Gepubliceerd: Maandag 07 november 2022 17:21

Zodoende verloren beide ploegen niet en behielden zij de aansluiting met de koplopers NSVV en Zuidland.

Hellevoetsluis - Op een druilerig Sportpark De Koepel stond voor zondag voor beide teams het eerste Zuid-Hollandse onderonsje in deze door Zeeuwse ploegen gedomineerde afdeling op het programma. Met 12 punten uit 5 wedstrijden vergezelden zij NSVV en Zuidland aan de kop van de ranglijst.

Door te trainen op veld 3 had Hellevoetsluis zich op natuurgras voorbereid op deze topper. Nog zonder de nog niet geheel fitte Glenn Stoffers en Serkan Yavuzyigitoglu (beiden wel op de bank) begonnen de Hellevoeters goed aan de wedstrijd en kreeg Hamdi Akcay de eerste grote kans, maar in plaats van de uitstormende doelman op snelheid te passeren, plaatste hij de bal tegen de keeper.

Na 11 minuten was een volstrekt onnodige overtreding op 18 meter van het doel van de toch ervaren Jeffrey de Koning de inleiding tot de 1-0 van DBGC. Topscorer Jeroen Sep plaatste de bal langs de muur in de hoek van keeper Dyron Bijl, die toch te laat was om de bal nog te kunnen keren. Hellevoetsluis was het even kwijt, maar 8 minuten later was het toch weer gelijk toen Fabian Boekholt in tegenstelling tot de DBGC-verdedigers, wel reageerde op een bal die achter de verdediging viel en met een droge knal de doelman passeerde (1-1).

Niet veel later werd het zelfs 1-2 toen een mislukte voorzet van Timo Verheij door een DBGC-er met het hoofd van richting veranderd werd, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en de bal in het doel zag verdwijnen. Hellevoetsluis wilde doordrukken, maar de laatste 10 minuten van de eerste helft waren weer voor de ploeg uit Oude-Tonge. In de 38e minuut kreeg een aanvaller alle tijd om van net buiten de 16 uit te halen en de bal verdween achter de kansloze Bijl in het doel (2-2). Op een psychologisch slecht moment (minuut 44) kreeg Hellevoetsluis de bal uit een corner niet weg en scoorde DBGC ook nog de 3-2. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft, die Hellevoetsluis begon met Glenn Stoffers voor Bunyamin Karahan, zou je verwachten dat Hellevoetsluis op jacht zou gaan naar de gelijkmaker, maar het was juist DBGC dat in de eerste 10 minuten de meeste aanvallende intenties had. Toen de storm was gaan liggen en Glenn Stoffers in de 62e minuut van zich had doen spreken door met een droge schuiver Hellevoetsluis weer naast DBGC te brengen, namen de Hellevoeters het heft in handen en was het in de laatste 30 minuten vooral de ploeg van Paul Bestebreur dat aanspraak mocht maken op de overwinning.

Het viel gedreven aan en verdedigde verbeten, waarbij vooral de positioneel altijd goede staande Anthony Bentem zich onderscheidde. Bestebreur bracht ook Serkan Yavuzyigitoglu nog in, daarmee aangevend vol voor de winst te willen gaan, maar ondanks nog een kans voor Brian Poelman, die de bal inkomend bij de eerste paal net over het doel werkte, bleef de stand ongewijzigd. Zodoende verloren beide ploegen niet en behielden zij de aansluiting met de koplopers NSVV en Zuidland, die allebei hun uitwedstrijd wel wonnen, waardoor het verschil tussen de 2 koplopers en de 2 achtervolgers nu 2 punten bedraagt.