Live Live

De Akkerranden groeit in razend tempo

Donderdag 07 juli 2022 22:49

De Akkerranden groeit in razend tempo

Net als van fase 1 en 2 ging de verkoop van fase 3 snel. Alle woningen zijn verkocht en slotfase 4 is inmiddels ook al bijna uitverkocht.

Oudenhoorn - Waar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en VORM in februari van dit jaar nog lieten weten dat de bouw van fase 2 van De Akkerranden in Oudenhoorn was gestart, is het nu alweer tijd om de officiële eerste paal van fase 3 te slaan. Kopers van de 31 woningen en andere genodigden kwamen gisteren op de bouwplaats bij elkaar om dit bijzondere moment samen te vieren.

De Akkerranden valt duidelijk in de smaak. Volgens Paul Opstal, senior ontwikkelaar van BPD, komt dat door de vrije en landelijke ligging ten opzichte van het dorp Oudenhoorn en Hellevoetsluis, de kindvriendelijke en dorpse opzet, de energiezuinigheid én de betaalbaarheid. Hij zoomt in op de betaalbaarheid.

Betaalbaarheid opent deuren
"Speerpunten bij alle ontwikkelingen van BPD zijn betaalbaarheid en duurzaamheid. We zijn blij en trots dat we in De Akkerranden ambities waar hebben kunnen maken. In totaal komen er 24 sociale huurwoningen en 24 betaalbare eengezinswoningen met een verkoopprijs tot € 245.000,- v.o.n. Alle woningen in De Akkerranden zijn gasloos en energieneutraal. Dit betekent voor Oudenhoorn dat een significante toename van duurzame woningen wordt gerealiseerd. Woningen die niet alleen in de aanschaf ‘betaalbaar' zijn, maar ook in de maandelijkse woonlasten. De energierekening van deze energieneutrale woningen is echt aanzienlijk lager dan bij een bestaande woning", aldus Paul Opstal, senior ontwikkelaar van BPD.

Dit is ook iets waar wethouder Peter Schop van de gemeente Hellevoetsluis blij mee is. "Mooi en betaalbaar kunnen goed samengaan. Dat zie je in De Akkerranden. Als gemeente vinden we het belangrijk dat er ook voor mensen met een kleinere portemonnee huizen te koop en te huur zijn. In ieder bouwplan willen we dat terugzien en dat is hier gebeurd op een manier die heel mooi aansluit bij het dorp. De nieuwe wijk is een aanwinst voor Oudenhoorn en ik vind het geweldig om te zien hoe de Oudenhoornaars zich inzetten om de nieuwe bewoners kennis te laten maken met hun dorp. Dat laat zien dat ze van harte welkom zijn."

Doorstroomwijk voor 180 huishoudens
De Akkerranden is een doorstroomwijk met rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, sociale huurappartementen, starterswoningen en levensloopbestendige woningen. In totaal telt de wijk 180 woningen. Met deze dorpsuitbreiding bieden gemeente, BPD en VORM een heel uiteenlopende groep mensen de kans om in een aantrekkelijke, dorpse, nieuwe wijk te komen wonen. De groene, speelse opzet van de wijk stimuleert spontane of geplande ontmoeting. In de straatjes of rond de brink zijn nieuwe contacten zo gelegd.

Sneller betaalbare woningen realiseren met VORM
In opdracht van BPD bouwt VORM alle woningen, met VORM 6D Wonen, één van de familiebedrijven van de Rotterdamse bouwende projectontwikkelaar. Ad van de Graaf, commercieel adjunct-directeur VORM 6D Wonen, vertelt: "Wij begeleiden van A tot en mét Z en ontzorgen daarmee onze klanten en opdrachtgevers. Vanuit een visie dat iedereen betaalbaar moet kunnen wonen, zodat er genoeg overblijft om goed van te leven, hebben wij in 2012,VORM 6D Wonen geïntroduceerd. Met dit concept bieden wij een uitontwikkelde woning die betaalbaar is, hoge kwaliteit biedt én in korte tijd gebouwd wordt. De gehele keten van bouwpartners is zo goed georganiseerd dat we veel sneller woningen kunnen bouwen en opleveren. Daarmee zijn we helemaal op onze plek in De Akkerranden waar we in korte tijd 180 woningen realiseren."

Deel deze pagina: