Live Live

De Boekenberg opent haar deuren voor leden

Gepubliceerd: Zaterdag 16 mei 2020 13:25

De Boekenberg opent haar deuren voor leden

De deuren van de bibliotheek staan weer open, maar wel op andere tijden dan dat leden gewend zijn.

Spijkenisse - Vanaf woensdag 20 mei is Bibliotheek de Boekenberg weer open voor haar leden. Wie geen lid is, moet nog even geduld hebben. Er is de afgelopen weken hard gewerkt om leden veilig te kunnen ontvangen. Er zijn aanpassingen in het gebouw en de dienstverlening gedaan en er zijn veiligheidsmaatregelen opgesteld.

De deuren van de bibliotheek staan weer open, maar wel op andere tijden dan dat leden gewend zijn. De Boekenberg is van maandag t/m vrijdag van 11.30 tot 16.00 uur geopend voor het lenen van boeken. Omdat de organisatie veel leden heeft van 65 jaar en ouder gaan zij ’s ochtends van 10.00 tot 11.30 uur alleen voor hen open. Zo kunnen ouderen in alle rust gebruikmaken van de dienstverlening. Daarnaast is er een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd het gebouw kan bezoeken. Per week wordt bepaald of dit aantal verhoogd kan worden.

De boeken afhaalservice die tijdens de sluiting gestart is, blijft bestaan en wordt per 1 juni uitgebreid. Vanaf dan kunnen leden gereserveerde boeken ook ophalen in de bibliotheekvestiging in Heenvliet. De vestiging in Zuidland blijft voorlopig gesloten.

Naast dat leden zelf boeken kunnen uitzoeken, is het voor hen ook weer mogelijk om te komen werken en studeren in de Boekenberg. Juist voor leden die thuis niet beschikken over de juiste voorzieningen of voldoende ruimte is dit hard nodig. Zij kunnen doordeweeks om 11.45 of 14.00 uur een werkplek reserveren voor maximaal twee uur via secretariaat@deboekenberg.nl.

Per 1 juni zal een aantal spreekuren waarschijnlijk weer starten. Zo kunnen inwoners met een hulpvraag geholpen worden. Aanmelden hiervoor is verplicht, zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden wordt. Op de website van de bibliotheek staat binnenkort een overzicht van het aanbod. Andere kleinschalige activiteiten zoals workshops zullen beperkt aangeboden worden.

De Boekenberg opent haar deuren voorlopig alleen voor leden. Ben je geen lid van de bibliotheek maar wil je wel graag gebruikmaken van de dienstverlening? Kies dan voor de gratis ledenpas waarmee je gebruik kunt maken van alle faciliteiten in het gebouw. Of kies voor een betaald abonnement waarmee je naast het gebruik van de voorzieningen ook boeken kunt lenen. Deze abonnementen zijn online af te sluiten.

Het is niet mogelijk om voor langere tijd te verblijven in het gebouw. Daarom zijn faciliteiten zoals de toiletten, leestafel en Café Zinnig voorlopig gesloten. Uitgebreide informatie over de openstelling is te vinden op www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Deel deze pagina: