Live Live

De Eilandhopper, inmiddels een begrip op Voorne-Putten!

Dinsdag 02 april 2024 09:42

De Eilandhopper, inmiddels een begrip op Voorne-Putten!

Voorne-Putten - De Eilandhopper wordt dankzij financiële ondersteuning van de gemeenten Voorne aan Zee en Nissewaard mogelijk gemaakt.

Reikhalzend wordt er door de jeugd en hun ouders uitgekeken naar die laatste schoolweek van het jaar waarin de nieuwe Eilandhopper uitgereikt wordt op de basisschool. ´Wat gaan we ondernemen? Waar gaan we naar toe? Kan dat op de fiets? Ow leuk, hier ben ik nog nooit geweest, zullen we daar eens heen gaan? Kijk wat een vette korting!´ zijn vaak gehoorde uitspraken.

Het concept is eigenlijk heel eenvoudig; ondernemers en stichtingen op Voorne-Putten en eventueel direct aansluitende eilanden leveren een actie aan voor de doelgroep jeugd (4 t/m 12 jaar) en hun ouders; dat zijn ruim 16.000 kinderen! Deze actie is specifiek voor de zomerperiode. Met de actie verdienen de kinderen een stempel. Zijn er 6 stempels verdiend dan is de spaarkaart vol en kunnen de kinderen naar een bonusactiviteit. In 2023 was dit Aquasplash, de bonusactiviteit van dit jaar is nog niet bekend.

De Eilandhopper wordt dankzij een financiële ondersteuning van gemeente Voorne aan Zee en gemeente Nissewaard weer mogelijk gemaakt. Sanne Elenbaas, de initiatiefneemster, heeft de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van het maken van de Eilandhopper overgedragen aan José Wille. Zij was al enkele jaren intensief betrokken bij het maken van de Eilandhoppper en zal dit met veel enthousiasme voortzetten.

Ieder jaar komen er nieuwe deelnemers bij. Zij doen vooral mee vanwege de mooie doelgroep, de verbinding tussen inwoners en de fantastische bedrijven en stichtingen in de regio en de mogelijkheid je bedrijf bij zoveel mensen op een laagdrempelige manier in de kijker te zetten.

De deadline voor bedrijven, stichtingen en verenigingen om een actie aan te bieden voor de Eilandhopper is 1 mei 2024. Informatie kan worden opgevraagd via eilandhoppervoorneputten@gmail.com of via de Facebookpagina Eilandhopper. Organiseer jij een leuke workshop, een speurtocht, een rebus of spel? Wil jij de 16.000 kinderen van Voorne-Putten een mooie korting (of ijsje?) op je aanbod geven? Of bedenk je, al dan niet samen met ons, een ludieke actie? Er wordt gestreefd naar een zo breed mogelijk aanbod zodat er voor iedereens portemonnee, interesse en leeftijd fantastische activiteiten tijdens de zomervakantie te doen zijn!

Deel deze pagina: