Live Live

De gouden weken op De Zeewinde

Gepubliceerd: Zondag 03 september 2023 20:00

De gouden weken op De Zeewinde

Op De Zeewinde in Rockanje hebben verschillende activiteiten plaatsgevonden tijdens de gouden weken.

Rockanje - De gouden weken, de eerste weken van het schooljaar, zijn bij uitstek geschikt om te werken aan een goede groepsvorming. Tijdens deze weken “smeden en kneden” de leerkrachten “het goud” dat zij in handen hebben, namelijk de interactie tussen de leerkracht en de leerlingen, voor een goede groepsvorming en fijne sfeer in de groep.

Na elke vakantie doorloopt een groep bepaalde fasen in het proces van groepsvorming. In deze weken staan positieve groepsregels centraal, maar ook coöperatieve werkvormen en het voorbeeldgedrag van de leerkracht. Samen met de groep stelt de leerkracht de positieve gedragsregels op. Na de gouden weken zijn de waarden en normen grotendeels bepaald voor de rest van het jaar. Na elke zomervakantie, bij elke nieuwe leraar, vindt er weer een nieuwe groepsvorming plaats. Ook gaandeweg het schooljaar kan er een nieuw groepsvormingsproces ontstaan, als er bijvoorbeeld nieuwe leerlingen komen.

Op De Zeewinde hebben verschillende activiteiten plaatsgevonden tijdens de gouden weken. Zo hebben ze leerlingen en ouders welkom geheten op de eerste schooldag en hebben ze klassikaal het nieuwe schooljaar geopend. In de tweede week, tijdens de inloopavond, konden de leerlingen hun ouders de nieuwe klas laten zien, met welke materialen ze werken en hebben zij kunnen laten zien wat er allemaal op de planning staat voor dit schooljaar. Ook is er een koffieochtend voor ouders en verzorgers georganiseerd waarbij de directeur, Elvira Schuddebeurs, heeft verteld waarom deze gouden weken zo belangrijk zijn en waarom wij met kinderen én ouders ieder jaar de afspraken binnen school nog even op een rijtje zetten.

Elvira Schuddebeurs: “Onze school is een belangrijk onderdeel van de gemeenschap in Rockanje. Dat blijkt ook uit de grote mate van ouderbetrokkenheid binnen De Zeewinde. Gedurende het schooljaar ontvangen wij veel hulp van ouders in alle klassen. De enthousiaste ouders van de Ouderraad organiseren de vele festiviteiten binnen school en wij ontvangen veel steun van de Medezeggenschapsraad. Als directeur van onze school ben ik er trots op dat wij met het team, de leerlingen en ouders op deze manier een stevige basis kunnen leggen voor een goed schooljaar.”

Deel deze pagina: