Live Live

De Ontdek Weken

Gepubliceerd: Zaterdag 20 februari 2021 20:33

De Ontdek Weken

Het activiteitenteam van Smallsteps/Partou heeft speciale workshopkisten ontworpen waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen.

Nissewaard - In de maand februari staan wetenschap & techniek centraal bij alle buitenschoolse opvang locaties van Smallsteps/Partou in gemeente Nissewaard. De kinderen kunnen tijdens ‘De Ontdek Weken’ o.a. leren solderen, een elektriciteitscircuit bouwen en een tandenborstel robot maken. Het activiteitenteam van Smallsteps/Partou heeft speciale workshopkisten ontworpen waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen.

‘Kinderen vinden het heerlijk om dingen zelf te ontdekken en uit te proberen, daarom is het belangrijk om materialen zo aan te leveren dat ze die drang ook echt kunnen uiten’ aldus de activiteitencoördinator. ‘Solderen is een goed voorbeeld daarvan, dit gebeurt namelijk normaal niet vaak op een buitenschoolse opvang. Wij leveren als activiteitenteam een compleet pakket inclusief veiligheidsbrillen, handschoenen en duidelijke instructie. Die instructie bestaat grotendeels uit afbeeldingen. De kinderen kunnen dus zelf aan de slag!’

Rond deze tijd organiseerde de opvangorganisatie altijd een groots Ontdek Lab in de voorjaarsvakantie binnen de gemeente waar kinderen van zowel de bso als daarbuiten naartoe konden. ‘Door Corona hebben we al aardig wat uitdagingen voor de kiezen gehad. We hebben eigenlijk het Ontdek Lab ingepakt in workshopkisten en deze brengen we naar de verschillende bso locaties toe. Ook voor de kinderen die thuis zitten op dit moment hebben we het Ontdek Doe Boek beschikbaar. Allemaal leuke proefjes met huis, tuin en keukenmaterialen.’

Meer weten over wat er allemaal op de buitenschoolse opvang gebeurt? Het gehele programma van februari is te vinden op de website www.smallsteps.nl.

Deel deze pagina: